Castelló de Farfanya recupera tres dels elements més rellevants de l’antic Palau dels Ducs d’Alba com atractiu turístic

Es tracte de la restauració i adequació del calabós de l’antic Palau dels ducs d’Alba, així com, la font monumental i de la campana amb balanceig de l’església de St. Miquel.

Una actuació  cofinançada per fons FEDER, la Diputació de Lleida i l’ajuntament de Castelló de Farfanya, dins del projecte Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni amb un import d’adjudicació de 40.795,09€.

Aquest mes d’agost s’han acabat les obres de restauració i conservació del calabós de l’antic Palau dels ducs d’Alba a Castelló de Farfanya, la font monumental i la campana de balanceig de l’església de Sant Miquel.

L’objectiu principal d’aquesta actuació s’ha centrat en la conservació i restauració  de de l’interior del calabós de l’antiga presó ubicada dins l’antic palau dels Ducs d’Alba, un dels monuments més rellevants del municipi. Durant els treballs s’han posat al descobert nous gravats i pintures a les parets  de l’antiga presó, que s’han sumat als que ja es coneixien,  elements  d’alt valor històric que s’han netejat. Amb aquesta actuació es vol donar valor als gravats i fer visitable aquest important monument del municipi.

Pel que fa a la font monumental, s’ha treballat en la primera fase de restauració dels elements escultòrics medievals de gran valor artístic integrats en l’edifici de la font pública. En aquest cas al estar a l’aire lliure el seu estat estava molt deteriorat per les inclemències climàtiques i els actes de vandalisme.

En quant a la restauració de la campana de balanceig de l’església de Sant Miquel, s’ha treballat en la recuperació de la funcionalitat de la campana i del  so de les hores, un element molt valorat  tant per  a la plegaria com per ubicar els visitants en el temps.  

Aquesta actuació està cofinançada per fons FEDER, la Diputació de Lleida i l’ajuntament de Castelló de Farfanya, dins del projecte Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni amb un import d’adjudicació és de 40.795,09€

Amb el projecte Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni impulsat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida es pretén posar en valor el patrimoni cultural vinculat als diferents trams del Camí de Sant Jaume al seu pas per Catalunya, així com, millorar de la competitivitat del sector turístic territorial entre d’altres.

Scroll to Top