Fires

Guia per a la implementació del Pla de contingència COVID-19 a les activitats firals catalanes

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, juntament amb la FEFIC (Federació de Fires de Catalunya) i les Diputacions de Barcelona i Girona, han elaborat la “Guia per a la implementació del Pla de contingència COVID-19 a les activitats firals catalanes”, amb l’únic objectiu de facilitar que els organitzadors firals, empreses vinculades i ajuntaments i administracions implicades tornin a programar esdeveniments firals potents i que ho facin amb el màxim nivell de seguretat possible.

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, va dir que “les fires esdevenen un lloc d’intercanvi, de confluència i de contacte entre necessitats i interessos diversos, i aquesta riquesa i diversitat li atorguen un paper rellevant en la configuració del present i el futur de les nostres ciutats i pobles. Si hi ha un sector que s’ha vist força afectat per aquesta situació de pandèmia que vivim, aquest és el dels esdeveniments firals”.

Les fires, certàmens, mostres o mercats són el millor exemple per posar negre sobre blanc el que hem anomenat la força dels municipis: aquest tangible que posa tot el seu potencial més característic i propi en benefici d’una economia de proximitat significant-se com un dels principals motors de transformació del país, de sociabilitat i de suport a les economies locals.

La situació generada per la pandèmia de la COVID-19 ha suposat una aturada, sense precedents, de l’activitat. Concretament a les terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran, fins aquesta data, han estat 140 fires suspeses de les 192 previstes per l’any 2020.


Guia de fires

La Diputació de Lleida edita un any més la Guia de fires de les comarques de Lleida, que recull la informació dels 192 certàmens que se celebren a 105 municipis lleidatans. L’activitat firal a la demarcació de Lleida no ha deixat d’augmentar els darrers tres anys, passant dels 144 certàmens firals de 2013 als 192 que s’han programat aquest 2020.

Un total de 48 fires més que contribueixen a consolidar i enfortir l’activitat econòmica de les comarques lleidatanes, així com esdevenir un punt de trobada i de reconeixement dels productes.

Tota la informació de les 192 fires es concentra a la Guia de fires de les comarques de Lleida 2020, que un any més ha editat la Diputació de Lleida a través del Patronat de Promoció Econòmica.

La guia ofereix una descripció completa (nom, lloc i dates de celebració, sector, dades de contacte i característiques) de les fires que tindran lloc a la demarcació.

Un total de 105 municipis celebraran alguna fira aquest 2020. Per sectors destaquen l’alimentari i gastronòmic, amb 59 salons; l’artesà i artístic, amb 57 salons i l’agrícola i ramader, amb 15 certàmens.

També se celebraran 8 fires d’automoció, 7 de comerç i serveis, 8 d’esports, 6 de decoració, col·leccionisme i jardineria, 6 mediambientals, 8 multisectorials i 8 més d’altres sectors.

L’objectiu de la guia és donar a conèixer i promocionar l’activitat firal de les comarques lleidatanes.

A més del format paper, la Guia de fires de les comarques de Lleida 2020 continua present en format digital com a aplicació digital gratuïta per als dispositius mòbils.


Participació en fires d’àmbit territorial

Des de l’any 2012, el Patronat de Promoció Econòmica és l’organisme de la Diputació de Lleida encarregat de tutelar, coordinar amb els ajuntaments respectius el muntatge i desmuntatge de l’estand institucional on aquesta institució assisteix en els diferents certàmens firals per dónar a conèixer tots els serveis, projectes, activitats de la Diputació de Lleida.


Mostra culinària ‘Aliments del territori i tu’

Des de l’any 2013, el Patronat de Promoció Econòmica, organisme autònom de la Diputació de Lleida és l’encarregat de tutelar i coordinar l’assistència dels estands en els diferents certàmens firals d’àmbit territorial, presenta la mostra culinària ‘Aliments del territori i tu’ com a promoció de l’oferta agroalimentària dels productes de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.

alimentsdelterritori.cat

Fira Oli de Les Garrigues

Les Borges Blanques – del 17 al 19 de gener

Fira de Sant Josep

Mollerussa – del 19 al 22 de març

Fira Q de Balaguer

Balaguer – 25 i 26 d’abril

Fira Agrària de Sant Miquel

Lleida – del 24 de setembre al 27 de setembre

Fira de Sant Ermengol

La Seu d’Urgell – del 16 al 18 d’octubre