El Patronat de Promoció Econòmica destina 1.748.786,54 € al suport de projectes sostenibles per al territori

Amb l’aprovació, en la reunió del Consell rector extraordinari, dels convenis de col·laboració  amb 10 entitats que treballen en diferents operacions vinculades als Projecte d’Especialització Competitiva Territorial PECTs  Green&Circular i Agrobiofood Ponent  i, per a la divulgació de la transformació econòmica de les terres de Lleida mitjançant el llargmetratge d’Alcarràs

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, ha presidit aquest dilluns 22 de novembre, el Consell rector extraordinari, en el qual s’ha aprovat els convenis de col·laboració amb nou entitats que treballen en diferents operacions vinculades als Projecte d’Especialització Competitiva Territorial PECTs  Green&Circular i Agrobiofood Ponent. I un per a la divulgació de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, mitjançant el llargmetratge d’Alcarràs. Accions que contribueixen a impulsar un projecte comú per al territori.

Els convenis que s’han aprovat avui, vinculats amb els Projectes d’Especialització Competitiva Territorial (PECTs)  Green&Circular i Agrobiofood Ponent són:

  1. Associació de defensa sanitària del bestiar porcí d’Alcarràs i Torres de Segre (ADS) per a l’execució de l’operació “Espai test biokm0: infraestructura singular de validació tecnològica bio dins el PECT Green&Circular”.
  2. Ajuntament d’Alcarràs per a l’execució de l’operació “Bio-hublab”: espai per a la innovació oberta i col·laborativa orientada al desenvolupament de la bioeconomia circular sostenible com a vector d’especialització territorial competitiva dins el PECT Green&Circular”.
  3. Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell per a l’execució de l’operació “Ecofood-hublab”: espai per a la innovació oberta i col·laborativa orientada a desenvolupar la resiliència del sector agroalimentari i la funcionalitat dels serveis ecosistèmics i mediambientals com a vector d’especialització competitiva territorial, dins el PECT Agrobiofood Ponent.
  4. Ajuntament de Balaguer per a l’execució de l’operació “Energy-hublab”: espai per a la innovació oberta i col·laborativa orientada al desenvolupament de l’eficiència energètica i les energies renovables com a vector d’especialització territorial competitiva dins el PECT “Green&Circular”.
  5. Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) per a l’execució de l’operació espais test agrobiofood: infraestructura singular de validació d’innovacions a la millora de la resiliència del sector agroalimentari, dins el Pect Agrobiofood Ponent.
  6. Comunitat General de Regants del Canal d’Urgell (CGRCU), per a l’execució de l’operació “regadiu ecosistèmic”, que forma part del PECT “Agrobiofood Ponent”: impuls per la transformació del model econòmic del territori en base a la millora de la capacitat de resiliència del sector agroalimentari.
  7. La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) per a l’execució de l’operació “Demanda Agrobiofood: nous models productius i cadenes de valor per a l’adaptació a la demanda europea (market pull)”, dins els PECT Agrobiobood Ponent.
  8. Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per a l’execució de l’operació “Plant health innovation hub”: creació d’un “innovation hub” en sanitat vegetal per a la sostenibilitat i resiliència del sector agroalimentari, dins el PECT Agrobiofood Ponent.
  9. Universitat de Lleida (UdL) per a l’execució de l’operació espai “Lies”: infraestructura singular D’I+D+I en sistemes energètics i sostenibilitat i sostenibilitat dins el PECT Green&Circular.

També s’ha aprovat el Conveni de col·laboració amb Vilaut Films, SL, per a la divulgació de la transformació econòmica de les terres de Lleida, mitjançant el llargmetratge d’Alcarràs.

En total, aquestes 10 entitats rebran un suport econòmic per a l’impuls d’aquests projectes per un valor de 1.328.786,54 €.

Per altra banda, s’ha aprovat el Pla de Cooperació per a Consells Comarcals i per l’Ajuntament de Lleida per fer front a les despeses de redacció de projectes d’inversió d’àmbit comarcal i local per als municipis de la demarcació de més de 50.000 habitants, que identifiquin, valorin i planifiquin el desenvolupament d’inversions susceptibles de contribuir a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran i d’accedir a convocatòries del NGEU per a administracions locals, amb un total de 420.000 €.

Així doncs, el Patronat de Promoció Econòmica destina un total de 1.328.786,54 € al suport de les diferents operacions vinculades als Projecte d’Especialització Competitiva Territorial PECTs  Green&Circular i Agrobiofood Ponent  i, per a la divulgació de la transformació econòmica de les terres de Lleida mitjançant el llargmetratge d’Alcarràs, a més de 420.000 € per al pla de suport.

Desplaça cap amunt