24è Congrés de Fires de Catalunya, a les Borges Blanques els dies 22 i 23 amb el suport de la Diputació de Lleida

L’esdeveniment serà el punt de trobada del sector firal català i un espai d’intercanvi de coneixements, idees i formació

Durant la doble jornada se celebrarà l’assemblea general de la Federació de Fires de Catalunya i es presentarà l’Estudi d’Impacte Econòmic de les Fires a Catalunya, així com un aplicatiu de gestió per a fires

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació del 24è Congrés de Fires de Catalunya, que se celebrarà els dies 22 i 23 de novembre a les Borges Blanques.
L’acte ha comptat amb la participació d’Enric Mir, diputat i alcalde de les Borges Blanques; del president de la FEFIC (Federació de Fires de Catalunya), Ramon Ferrando; del vicepresident primer i director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra; i del vocal i director de Fira de Lleida, Oriol Oró. Tal com ha recordat Ramon Ferrando, l’esdeveniment està concebut com “un espai de trobada del sector firal català”.
La doble jornada està organitzada per la Federació de Fires de Catalunya juntament amb la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de les Borges Blanques, i compta amb el suport de la Diputació de Lleida, que farà costat a un congrés que serà un punt d’intercanvi de coneixements, idees i al mateix temps de formació per als organitzadors públics i privats de les fires catalanes.

Així ho ha assenyalat en la seva intervenció Enric Mir, que ha dit que “les fires són un indicador de l’economia comarcal, motiu pel qual la nostra imatge sortirà reforçada amb aquest congrés”, en especial pel que fa a l’oli, el producte que identifica les Garrigues.
Enric Mir ha obert la porta del congrés a tots els ajuntaments i entitats organitzadores de fires per tal que assisteixin a un certamen que, segons ha afegit Oriol Oró, servirà per “donar a conèixer els serveis de la FEFIC, una entitat que aglutina tot el sector”.

Per la seva part, Poldo Segarra ha recordat que les Borges serà la sisena població lleidatana que acull aquest congrés després de Lleida (dos cops), Vielha, Tremp i Mollerussa, i ha presentat el programa del congrés, que inclou conferències i debats amb ponents de reconegut prestigi, com ara el periodista Xavier Grasset, que oferirà la conferència inaugural (podeu consultar el programa íntegre del 24è Congrés de Fires de Catalunya a: https://firaoli.cat/2017/11/06/24e-congres-de-fires-de-catalunya-a-les-borges-blanques/).
A més, durant la primera jornada se celebrarà l’assemblea general de la Federació de Fires de Catalunya i es farà una visita a l’Espai Macià, centre d’interpretació de la figura de Francesc Macià, a més del sopar del congrés a la Masia Les Garrigues.
Per la segona jornada també està prevista la presentació de l’Estudi d’Impacte Econòmic de les Fires a Catalunya i la presentació d’un aplicatiu de gestió dissenyat exclusivament per a fires, una eina que permetrà valorar la satisfacció dels expositors i detectar oportunitats de millora a les fires.

Federació de Fires de Catalunya

Desplaça cap amunt