25a edició de l’Escola d’Estiu de la FECOM al Castell del Remei

La vicepresidenta Sandra Castro destaca el paper fonamental del comerç en la història del territori

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Sandra Castro, ha participat aquest dijous en l’acte d’inauguració de la 25a Escola d’Estiu de la Federació Provincial d’Empresaris de Comerç de Lleida (FECOM), que ha reunit 45 participants al Castell del Remei, a Penelles. La iniciativa, que enguany es desenvolupa sota el lema ‘Un viatge entre comerç, cultura i història’, té com a objectiu crear sinergies entre l’empresariat del sector del comerç, el teixit econòmic i social, i els representants polítics de les terres de Lleida.

L’esdeveniment ha començat a les 11 del matí amb l’arribada dels assistents i la inauguració oficial de l’Escola d’Estiu. La jornada també ha comptat amb una conferència de la doctora Lluïsa Pla sobre l’alta burgesia catalana del segle XIX, i una visita guiada al celler del Castell del Remei.

Durant la inauguració, la vicepresidenta Sandra Castro ha subratllat la importància del comerç en el desenvolupament econòmic i social del territori: “El comerç a la nostra demarcació ha tingut un paper fonamental al llarg dels segles i us heu anat adaptant als constants canvis en la societat, en tots els seus àmbits i activitats”, ha explicat. Igualment, Castro ha destacat la necessitat de continuar creant polítiques que afavoreixin la creació i perdurabilitat del comerç de proximitat.

L’acte de benvinguda també ha comptat amb la intervenció del president de la FECOM, Rafel Oncins, que ha destacat l’Escola d’Estiu com una iniciativa consolidada que any rere any reuneix el sector en un punt diferent de la demarcació i que aposta per fer territori. Igualment, ha intervingut la sotsdirectora General de la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Montse Gallardo, que ha posat en valor la tasca de la FECOM, que promou la col·laboració i l’intercanvi d’idees per enfortir el sector comercial del territori.

Desplaça cap amunt