361 alumnes de 12 centres educatius del territori lleidatà comercialitzen els seus productes al Mercadet

La plaça de la Catedral s’ha omplert amb 16 paradetes, a través del projecte Aprenedoria

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Sandra Castro; la regidora de Cultura i Promoció de la ciutat de Lleida, Pilar Bosch, i la sotsdirectora dels ST d’Educació a Lleida, Maite Codina, han participat aquest divendres al Mercadet de cloenda del programa Lleida Talent Emprenedor. Hi han participat 361 alumnes de 12 centres educatius del territori de Lleida. Totes i tots han comercialitzat els productes creats per les seves pròpies empreses i cooperatives, formades durant aquest curs escolar.

Enguany, el Mercadet ha comptat amb 16 paradetes, en les quals han participat alumnes de primària, a través del projecte Aprenedoria. És un projecte que es treballa des del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià i els PQPI, PTT i CGM, i també alumnes que formen part del projecte dels Joves Empresaris de Ponent (JEP), que es treballa des de l’IMO.

El Mercadet de cloenda del programa Lleida Talent Emprenedor ha reunit 361 alumnes de 12 centres educatius de Lleida per comercialitzar els seus productes a la plaça de la Catedral. Amb la participació de 16 paradetes, els alumnes han presentat les seves empreses creades durant el curs escolar. L'acte ha comptat amb la presència de Sandra Castro, vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Pilar Bosch, regidora de Promoció de Lleida, i Maite Codina, sotsdirectora dels ST d’Educació a Lleida, que han destacat la importància de fomentar el talent emprenedor per enfortir l’economia del territori. Paral·lelament, s'ha celebrat un col·loqui a la Sala Alfred Perenya on els més joves han compartit les seves experiències emprenedores.

Fomentar la capacitat emprenedora de l’alumnat

En la seva intervenció, Sandra Castro ha subratllat que fomentar el talent emprenedor en el nostre sistema educatiu facilita la formació dels alumnes. Igualment, enforteix la seva capacitat emprenedora i els vincula als desafiaments de la transformació econòmica del nostre territori. “Des de la Diputació treballem el desenvolupament econòmic empresarial i territorial de la demarcació de Lleida. Tot, amb l’objectiu de retenir i atreure talent i contribuir a la fixació del talent al territori”, ha explicat la vicepresidenta.

Per la seva banda, la sotsdirectora dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Educació, Maite Codina, s’ha adreçat als més joves. Codina els ha animat a esforçar-se per liderar aquest nou model d’economia. Un model verd, sostenible i altament digitalitzat que, sens dubte, comportarà noves professions i, per tant, nous models de negoci.

Igualment, la regidora de Promoció de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch, ha animat els joves a continuar treballant en la idea de ser emprenedors i en un futur tenir les seves pròpies empreses.

Presentacions empresarials a la Sala Alfred Perenya

Paral·lelament, a la Sala Alfred Perenya (IMAC) ha tingut lloc un col·loqui on els més petits han presentat les seves empreses i han compartit experiències. Així mateix, el Mercadet ha conclòs amb el sorteig d’una panera.

L’activitat està organitzada conjuntament per GLOBALLEIDA, l’Àrea d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Recursos Pedagògics del Segrià.

Mercadet Lleida Talent Emprenedor

Desplaça cap amunt