Del 18 al 20 d’octubre, el Casal Lapallavacara serà l’escenari d’un esdeveniment amb 2.500 € en premis, i fomentarà la creativitat i les vocacions en el desenvolupament de videojocs per a totes les edats i nivells
Del 18 al 20 d’octubre la ciutat de Balaguer serà punt de trobada de la creació de videojocs, amb la celebració de la primera Game Jam Balaguer.
Aquest esdeveniment, que es durà a terme al Casal Lapallavacara, oferirà l’oportunitat a participants de totes les edats i nivells d’experiència, de demostrar el seu talent i aprendre sobre el sector dels videojocs.
La inscripció és gratuïta i hi haurà 2.500 € en premis distribuïts en dues categories, les quals seran Game Jam Mini, per a participants menors d’edat -entre 11 i 15 anys- sense experiència prèvia en programació o eines de desenvolupament. Els participants d’aquesta categoria rebran formació al començament de l’esdeveniment, així com una plantilla i instruccions per desenvolupar el seu projecte, a més de comptar amb mentoratge específic durant tot el procés. I la segona categoria de participació serà la Game Jam, adreçada a estudiants avançats, desenvolupadors indie, professionals o aficionats amb coneixements de programació, art o disseny, o persones amb ganes d’aprendre sobre el desenvolupament de videojocs. Els participants hauran de crear un videojoc utilitzant engines avançats com Unity, Godot o Unreal Engine.
Així, la Game Jam de Balaguer té com a objectiu exposar el jovent a les indústries culturals tecnològiques, fomentant la creativitat i potenciant les vocacions en un sector en constant creixement. Els valors centrals de l’esdeveniment són la col·laboració, l’aprenentatge, la inclusió i l’impacte local, així com propiciar la generació de nous talents.
L’esdeveniment està organitzat de manera voluntària i sense ànim de lucre per part de professionals de la indústria dels videojocs, com Jesús Bosch Ayguadé, Alex Rodriguez Revuelto, Lorién Portella López, Quim Colobrans i Brián Piancinov, amb el suport d’institucions i empreses com la Paeria de Balaguer, Institut Almatà, l’Informatik, Compsa Online i Start Ascent.
