Balaguer celebra el 1er Fòrum del Biogàs de Catalunya

Ha tingut lloc al Casal Lapallavacara – Sala Reguereta, amb la participació del diputat de Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert

El  diputat de Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, acompanyat del president del Clúster de la Bioenergia de Catalunya (CBC), Jordi Serra; la directora General d’Energia de la Generalitat de Catalunya, Assumpta Farran, i el Cap de la Unitat de Serveis Empresarials de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Domènec Vila, ha estat l’encarregat de presentar el I Fòrum del Biogàs de Catalunya que s’ha celebrat al Casal Lapallavacara – Sala Reguereta de Balaguer.

En la seva intervenció, Carles Gibert ha destacat que el desenvolupament efectiu de la bioeconomia circular és un àmbit prioritari per a la demarcació de Lleida, en la mesura que afavoreixi la sostenibilitat de la producció primària i el desenvolupament d’un sector bioindustrial compatible i complementari amb aquest sector estratègic en l’àmbit territorial.

“El fet que generem més del 50% de la producció agrícola i ramadera de Catalunya i que l’agroindústria representa més del 50% de tot el sector industrial de la demarcació acredita que tots aquells processos de valorització dels excedents d’aquestes activitats econòmiques són estratègics per al territori”, ha dit.

En el decurs d’aquest fòrum, s’han organitzat dues taules rodones. La primera ha estat ‘El biometà desperta a Catalunya’, moderada pel gerent del Clúster de la Bioenergia de Catalunya (CBC), Marc Cortina, en la qual han participat la directora de Tractament de Producció de biometà a partir de residus orgànics municipals del Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental, Projecte Bioenergy Vallès Oriental, Vanessa Abad; Albert Mateu, director de relacions institucionals a Griñó Ecològic de la Planta de Bioenergia d’Almenar;  Adam Subirana, Unit Business Manager de BIMEO de la planta d’Upgrading de Biogàs EDAR Manresa; Baptiste Usquin, director Waga Energy Espanya de Producció de biometà a l’abocador de Can Mata i, Vanessa Capel, delegada d’Àrea, Dipòsits Controlats PreZero.

La segona taula rodona ha girat al voltant de l’‘Impuls de l’aprofitament de les dejeccions ramaderes per la producció de biogàs’, moderada pel coordinador de la Taula per la Gestió Sostenible de la Ramaderia d’Osona (Centre Tecnològic Beta (UVic-UCC)), Ricard Carreras, en la qual han participat Sebas Farré, director de Nogueras Renovables de la Granja Torre Santamaria; Toni Deseuras, director tècnic DESEURAS SA, de Granja Deseuras; Rubén Masnou, enginyer tècnic agrícola a Agropecuària Catalana Stat. Coop. C. Ltda de Campassos Agrocat i, Fernando Selva, conseller delegat de Biometagas La Galera, de Projecte Biometagas La Galera.

El paer de Balaguer, Joan Ignasi Vidal, i el president del Clúster de la Bioenergia de Catalunya, Jordi Serra, han estat els encarregats de cloure aquest primer Fòrum, que tenia com a objectiu principal plantejar la implantació de tecnologies de digestió anaeròbica com a clau per al desenvolupament de biorefineries i l’obtenció d’un producte de qualitat amb una demanda creixent i què ha acabat amb un dinar de networking i una visita a la granja Torre Santamaria.Desplaça cap amunt