El president de la Diputació ho ha dit durant l’acte de benvinguda a la XII Escola d’Estiu de Comerç de la FECOM
Talarn també ha recordat les campanyes ‘Tinc sort de tenir-te a prop’ i ‘Tinc sort de sentir-te a prop’, impulsades per la corporació
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dimarts en l’acte de benvinguda a la XII Escola d’Estiu de Comerç de la FECOM (Federació de Comerç de Lleida), celebrat al Teatre de la Llotja de Lleida.
A més de Joan Talarn, l’acte ha comptat amb les intervencions de Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, i de Jordi Torradas, director general de Comerç de la Generalitat, a més de M. Rosa Eritja, presidenta de la FECOM, que ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a tots els assistents.
En la seva intervenció, Joan Talarn ha definit l’Escola d’Estiu de la FECOM com un espai que convida a la reflexió sobre “d’on venim, el que hem passat, les dificultats que hem tingut i també quin futur ens espera”.
Mirant cap al passat, el president de la Diputació ha recordat que “el comerç ha estat un dels sectors més castigats pels efectes de la pandèmia, més encara a Lleida”, motiu pel qual ha volgut posar en valor la seva capacitat de superar condicions traumàticament adverses. Una capacitat de superació que ha atribuït als comerciants, per adaptar la seva oferta a un context advers i limitat, i als consumidors, per apostar pel comerç de proximitat malgrat les facilitats que va posar el comerç electrònic per proveir-se en pandèmia.
És en aquesta mateixa línia que, durant els moments més durs de la pandèmia, la Diputació de Lleida va llançar la campanya ‘Tinc sort de tenir-te a prop’, en què convidava la ciutadania a fer “una aposta decidida pel comerç de proximitat”, i que ara ha reactivat en sentit invers amb la campanya ‘Tinc sort de sentir-te a prop’, que és la resposta dels productors als seus veïns i veïnes, “agraint que no els deixessin sols”.
En qualsevol cas, Talarn ha volgut remarcar que, més enllà de la qualitat indiscutible dels productes de proximitat de les nostres comarques, el comerç proper compleix també una funció social, ajuda a la cohesió dels entramats humans i dona caràcter a les comunitats.
En acabar l’acte de benvinguda, Lluís Cortés, ex-entrenador de l’equip femení del FC Barcelona que enguany ha obtingut el triplet, ha ofert la ponència ‘Liderar des de la resiliència’, un tema que Joan Talarn ha considerat molt escaient davant el context en què ens hem vist obligats a conviure durant els darrers temps.
Joan Talarn