Josep Ramon Subirà, propietari de les dues marques, explica l’evolució del sector en una entrevista al programa Empresaris de Ràdio Lleida-Cadena SER
El propietari de la fàbrica de taules d’acer inoxidable per hostaleria de Torrefarrera Distform i també de la marca de forns “MyChef” Josep Ramon Subirà, ha compartit a l’espai Empresaris de Ràdio Lleida-Cadena SER, patrocinat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, una visió optimista sobre l’evolució del sector de l’hostaleria. Durant l’entrevista, Subirà ha destacat que el sector viu un moment de creixement impulsat pel turisme i els canvis en el model de negoci, amb una tendència creixent cap a l’agrupació de restaurants en grans cadenes.
Segons Subirà, aquesta concentració està afavorint l’estandarització en la manera de treballar, fet que beneficia fabricants com Distform, especialitzada en mobiliari d’acer inoxidable per a cuines professionals. Aquesta empresa, fundada el 1991 a Torrefarrera, compta actualment amb 150 treballadors i s’ha convertit en líder del mercat estatal gràcies al seu catàleg de més de 12.000 referències.
D’altra banda, Subirà ha posat en relleu la importància de MyChef, la marca subsidiària de Distform dedicada a la fabricació de forns tecnològics. Aquests aparells, que incorporen patents com el Thermal Stability Control per mantenir l’estabilitat tèrmica durant la cocció, estan tenint gran acceptació en el sector de l’alta gastronomia. De fet, la meitat de la facturació de MyChef prové de l’exportació a països com França, Itàlia i diversos del continent sud-americà.
Durant la conversa, també es va abordar la necessitat de tecnificar les cuines per fer front a la manca de mà d’obra qualificada. Subirà va destacar com la innovació en forns de vapor mixt i altres solucions estandaritzades han permès als professionals millorar la productivitat i la qualitat dels seus serveis.
Amb un model de negoci que combina proximitat i internacionalització, Distform i MyChef es posicionen com a referents en la modernització de l’hostaleria des del territori de Lleida, contribuint així al prestigi gastronòmic català i espanyol.