El Cicle Polièdric celebra el dia de la Dona amb el tast “Les dones de la DO Costers del Segre”

El Cicle Polièdric de tastos de la DO Costers del Segre s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional de la Dona amb el tast virtual, “Les dones de la DO“ amb la reivindicació de la figura de dones capdavanteres de diferents projectes de la DO.
L’acte, organitzat per la DO Costers del Segre en col·laboració amb el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha estat presidit de nou pel Diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Sr. Carles Gibert i el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné.
Tal com apunta el Sr. Tomàs Cusiné és important donar veu a algunes de les dones elaboradores de la DO ja que “tenim la sort de comptar amb moltes dones elaboradores que estan fent un recorregut molt important dins el mon del vi. La dona cada vegada té més importància dins el sector amb una evolució en tots els nivells: enologia, direcció, comercialització i, en general, també a tots els sectors que es mouen al voltant del vi com la sommelieria, gastronomia, cuina entre un llarg etcètera”.
El Sr. Carles Gibert ha afegit la importància de “conèixer projectes d’aquestes dones valentes, apoderades i capaces – més que qualsevol altra- de fer uns vins en molts casos, en terres ben eixutes“ com les que caracteritzen bona part dels vins d’interior. En aquesta ocasió, ha comptat de nou amb la participació de Josep Pelegrín, millor Sommelier d’Espanya 2016 com a moderador tant del debat com del tast. Les dones i els cellers que han format part del tast, en representació de les moltes dones que estan al capdavant d’altres cellers dins la DO, han estat: Sara Petit del celler Petit Duran amb el vi Camí de Sant Roc blanc 2020, Marta Porta del celler Vall de Baldomar amb el vi Cristiari rosat 2020, Rosa Bisa del celler Cal Cabo amb el vi Un Onzè rosat 2019, també Eva Carmona del celler El Vinyer amb el vi Turritela rosat 2019, Eva Bonet del celler Comalats presentant el seu vi Alosa negre 2019 i per acabar, la Susanna Sansó del celler Analec amb el seu vi La Creu negre 2019.
Sobre el cicle: El Cicle Polièdric obre una mirada diferent a través de l’experiència i coneixement dels propis cellers que actuen de prescriptors d’un producte amb personalitat i identitat i alhora divers marcat per la continentalitat, el saber fer i l’arrel al territori. El Cicle Polièdric pretén apropar la DO Costers del Segre als professionals del món del vi, premsa, prescripció, restauració i sommelieria. Els tastos ja realitzats del cicle van explicar la singularitat dels Cellers d’Altura, els Petits productors i les novetats dels cellers que es troben a la Denominació d’Origen.
Desplaça cap amunt