El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat en l’acte i ha posat en valor la importància de fer arrelar projectes de vida als nostres municipis
Els membres del G10 han assolit aquest dimarts un nou pas en la seva trajectòria amb la signatura del conveni de col·laboració que formalitza la seva estructura de governança i consolida el seu compromís amb el desenvolupament econòmic i social del territori. Aquesta aliança, que reuneix institucions públiques, empreses, sindicats i centres de coneixement, va més enllà de les individualitats i amb aquest acord es consolida com una figura de governança única, reconeguda internacionalment per la seva capacitat d’integrar institucions, empreses i agents socials en un model de col·laboració exemplar. Amb un objectiu clar: consolidar una visió col·lectiva, sostenible i transformadora per a Lleida, el Pirineu i l’Aran.
L’acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; del president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, Jaume Saltó; la delegada del Govern a Lleida, Núria Gil; el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín; el rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy; el president de la Cambra de Comerç de Tàrrega, Jordi Seguí; la regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch; el president de PIMEC Lleida, Jesús Torrelles; el president de la COELL, Josep Maria Gardeñes; la secretaria general de CCOO de Lleida, Cristina Rodríguez, i el secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luís Aguilà.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha explicat que “és positiu que gràcies a la visió global que tenim sobre el futur desenvolupament de Lleida, Pirineu i Aran, tots els actors socials mantenim un mateix objectiu: fer arrelar projectes de vida als nostres municipis”, ha dit.
Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, ha destacat que “aquesta signatura blinda un model de governança que ha esdevingut una referència internacional en la promoció de models econòmics verds, digitalitzats i resilients”. També s’ha subratllat la importància de continuar treballant alineats per assolir els 15 objectius fixats per al 2035, que inclouen la creació de biopolígons, l’adopció massiva de tecnologies en el sector primari i la millora de l’oferta formativa.
El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha assenyalat que “aquest conveni formalitza un model de col·laboració que ja és referent a altres territoris i que té el potencial de captar inversions per generar riquesa i prosperitat al conjunt del territori”.
El rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, ha afirmat que “en un món ple de reptes globals com el canvi climàtic o les crisis geopolítiques, és essencial estar organitzats per afrontar aquests desafiaments. “La universitat aporta el seu coneixement per ajudar a convertir Lleida en una terra d’oportunitat i progrés, capaç de liderar el futur amb una estratègia clara i cohesionada”.
La regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch, ha destacat que “aquesta aliança s’alinea perfectament amb la nova diplomàcia econòmica que impulsem des de Lleida, una ciutat que ja és referent en sectors punters com l’Agrobiotech. Aquest conveni ens permetrà enfortir encara més el lideratge econòmic i social de la nostra ciutat i del territori en l’àmbit europeu, i materialitzar projectes estratègics que reforcen la nostra identitat i projecció internacional”.
La secretària general de CCOO de Lleida, Cristina Rodríguez, ha subratllat “la importància d’aquest acord, que exemplifica la unitat de les principals institucions socials i econòmiques per treballar conjuntament pel bé del territori. Aquest model de concertació és únic i permet anar de manera alineada per defensar els interessos de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran davant de qualsevol repte o oportunitat”.
Des del seu inici l’any 2019, el G10 ha desenvolupat més de 50 actuacions i ha mobilitzat més de 17 milions d’euros per a projectes innovadors i transformadors. Amb el suport d’organismes internacionals com la Comissió Europea i la OCDE, l’aliança s’ha consolidat com un model exemplar de col·laboració per afrontar els reptes globals des d’una perspectiva local.
Entre els projectes més recents, destaca la posada en marxa del LAB4TI, un laboratori dedicat a captar finançament públic i privat per impulsar iniciatives transformadores, amb una inversió prevista de 176,7 milions d’euros. Aquesta eina clau permetrà posicionar Lleida com un territori líder en innovació i sostenibilitat.
Amb aquest conveni, el G10 reafirma el seu compromís amb un futur compartit, ple d’oportunitats i desenvolupament sostenible per a tot el territori. L’acte d’aquest dimarts no només marca una fita històrica, sinó que també simbolitza l’inici d’una nova etapa per a Lleida, el Pirineu i l’Aran.
Lleida, 10 de desembre de 2024
![](https://promocioeconomica.cat/wp-content/uploads/2024/12/La-signatura-de-conveni-del-G10-2-1024x768.jpeg)
![](https://promocioeconomica.cat/wp-content/uploads/2024/12/La-signatura-de-conveni-del-G10-1-1024x768.jpeg)