El Patronat de Promoció Econòmica, soci del projecte Prometheus, ha presentat els resultats del kit de promoció de pobles fallaires

En el marc de Simposi Internacional de les festes del foc que es va celebrar a Sant Julia de Cerdanyola

El Patronat de promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, va participar en el Simposi Internacional del projecte Prometheus: “Festes del foc dels solsticis als Pirineus” que es va celebrar ahir, a Sant Julià de Cerdanyola. Un acte  en el que van participar experts i estudiosos del món fallaire de Catalunya, Aragó, Andorra i França per posar en valor la tradició declarada Patrimoni de la Humanitat i, al que van assistir més de 80 persones i al van poder seguir a través d’internet, totes aquelles persones que no es van poder desplaçar.

Com a soci  del projecte Prometheus, el Patronat de Promoció Econòmica, en el marc d’aquest Simposi, va presentar els resultat del “kit” de comunicació adreçat a les pimes i als organismes locals, creat amb la finalitat de facilitar el desenvolupament de les seves activitats culturals i que inclou els continguts i el disseny de la senyalització de pobles fallaires, les rutes al voltant de la festa i la seva localització, així com un fullet explicatiu. Una acció inclosa en l’accióde ”Divulgació i innovació transfronterera” i més concretament en la de realització de “Materials de comunicació i divulgació per a pimes i organismes locals”. 

Aquesta trobada internacional impulsada pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, està inclosa en Programa Prometheus, que te com a objectiu principal,  transferir el coneixement generat en el procés d’investigació universitària al voltant de les Festes del Foc dels Solsticis als Pirineus a la societat, mitjançant productes formatius  i divulgatius, destinats a institucions públiques, associacions i empreses del sector cultural del territori transfronterer. Un programa cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020. 

Entre els socis d’aquest programa que afecta a  63 pobles, d’ Andorra, França i  Espanya, a més del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, formen part, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Perpignan, CIRDOC ( Institut Occitan de Cultura), la Generalitat de Catalunya- Departament de Cultura, al Govern d’Andorra i Conselh Generau d’Aran.

Desplaça cap amunt