El president Joan Talarn felicita la cineasta Carla Simón perquè la seva pel·lícula ‘Alcarràs’ ha estat seleccionada per a la Berlinale

El film, que narra el procés de transformació econòmica del camp lleidatà, compta amb el suport de la Diputació de Lleida a través del Patronat de Promoció Econòmica

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha felicitat la cineasta Carla Simón i la productora Avalon, per haver estat escollits per a la Berlinale, el festival internacional de cinema que se celebra a Berlín entre el 10 i el 20 de febrer, per fer la première mundial de la pel·lícula ‘Alcarràs’ formant part de la secció oficial.

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha donat suport a aquest llargmetratge, el segon de la cineasta, que es va rodar durant l’estiu passat en diferents poblacions del Segrià i el Pla d’Urgell.

El president Talarn ha destacat que “a través de la ficció s’explica al gran públic com s’està duent a terme la transformació econòmica de les Terres de Lleida, l’actual període de transició que viu el camp lleidatà entre la tradició de la collita de fruita dolça i la irrupció de les energies renovables”.

“Que la realitat del camp lleidatà tingui presència en un esdeveniment mundial com la Berlinale ja és un premi per a tots nosaltres”, ha escrit Joan Talarn a les seves xarxes socials, desitjant a Carla Simón “que amb el teu treball fet a ‘Alcarràs’ tornis a repetir la carrera d’èxits que vas iniciar a Berlín amb ‘Estiu 1993’”. Amb aquella opera prima, l’any 2017, Carla Simón, va obtenir el premi de la seva secció (Generation K-Plus) i el premi a la millor opera prima de tot el festival. A partir d’aquí, va guanyar cinc premis al Festival de Màlaga (entre ells, Millor Pel·lícula), representant espanyola als Oscars el 2018, tres premis Goya, quatre Feroz, cinc Gaudí i infinitat de reconeixements arreu del món.

La productora té prevista l’estrena d’‘Alcarràs’ als cinemes espanyols durant la propera primavera.

(S’adjunta fotografia d’arxiu de la visita feta per Joan Talarn al rodatge a la localitat de Sucs, acompanyat de Rosa Pujol, vicepresidenta del Patronat de Turisme, i Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica)

Desplaça cap amunt