Fira de Sant Josep (Mollerussa)

 

La fira de Sant Josep és un dels espais firals en les quals la Diputació de Lleida hi participa activament, promocionant hàbits alimentaris saludables des de l’educació del gust pels aliments de qualitat del territori. La ja consolidada campanya “Aliments del territori i tu” fomenta aquest consum de productes agroalimentaris de proximitat.

Un any més hem participat a la fira de Mollerussa amb un espai propi que inclou la zona central de showcooking i una altra que inclou la presència de les comarques lleidatanes i els seus productes gastronòmics més rellevants. Un total de 400 productors de la demarcació de Lleida han estat presents en aquesta mostra, amb una gran acollida per part del públic que, de ben segur, ha descobert productes lleidatans de qualitat. “Aliments del territori i tu” ha realitzat 25 accions durant els quatre dies de fira (plats, tallers infantils, degustacions, maridatges…) i ens agrada poder dir que hem comptat amb la participació directa de 700 persones, encara que són molts més els qui han passat pel nostre estand per a descobrir alguns dels “tresors” gastronòmics de casa nostra.

 

Del programa d’activitats, en volem destacar el plat de magret d’ànec del xef Jordi Vidal (restaurants La Guspira de Linyola i L’Espurna de Lleida), el tast guiat de “Com cal tallar un bon pernil” amb la gent de Cal Tero de Juneda, el tast guiat i degustació de vins del celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles, el timbal de mar i muntanya de Carme Mora (restaurant Els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues) i, també, els tallers educatius infantils de menjar saludable.Tot un èxit!Ha estat una molt bona experiència firal… I estigueu pendents, que aviat repetirem!

Desplaça cap amunt