GLOBALLEIDA fomenta l’emprenedoria, les oportunitats de negoci i l’autoocupació a la Fira FormaOcupa

En l’espai que la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha dedicat a orientar a totes aquelles persones que necessiten decidir o reorientar el seu futur professional, millorar competències, impulsar la seva carrera professional o emprendre un negoci

‘La força dels futurs emprenedors’ ha estat el lema que GLOBALLEIDA ha utilitzat com a reclam dels més de 300 assistents, que han pogut conèixer les seves capacitats emprenedores per crear la seva empresa a través del “Test de l’Emprenedor” i el taller ‘Emprenem jugant’, per estimular la creativitat i les habilitats emprenedores per a grups d’alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius

Les dades del ‘Lleida Talent Emprenedor 2021-2022’ que s’han presentat aquest divendres en el marc d’aquesta Fira reflecteixen l’èxit del Programa amb uns resultats de 1.852 alumnes i 26 docents participants del conjunt del territori

Aquest divendres ha tancat les portes la 16a edició de la Fira Formaocupa 2023, el Saló de la Formació i l’Ocupació de Lleida, que s’ha celebrat durant els dies 23 i 24 de febrer al Pavelló 4 de Fira de Lleida. Un certamen en què, un any més, ha estat present GLOBALLEIDA, l’Àrea d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

‘La força dels futurs emprenedors’ ha estat el lema que GLOBALLEIDA ha utilitzat com a reclam dels estudiants. Han estat dos dies en què més de tres-cents estudiants han participat en els diferents tallers i activitats organitzades en aquest certamen.

Per un costat, tots els assistents interessats en autoocupar-se han pogut fer el ‘Test de l’emprenedor’, amb l’objectiu de poder descobrir els seus talents a través d’un test dissenyat per conèixer quines són les seves competències més destacades. Un qüestionari autodiagnòstic amb el qual, mitjançant un conjunt de preguntes, es pot comprovar quins són els talents més importants de què disposen per tal de poder desplegar el seu potencial, determinar quin tipus de perfil presenta i quina és la seva posició davant cadascun dels hàbits i comportaments emprenedors.

A més, l’estand de GLOBALLEIDA ha estat un punt d’informació, tant del servei de creació d’empreses a través dels Punts d’Atenció GLOBALLEIDA (PAGLL) com del catàleg de serveis disponibles.

En el decurs de la Fira, també ha tingut molt bona acollida el Taller ‘Emprenem jugant’, que s’ha impartit a l’alumnat d’ESO, Batxillerat i cicles formatius, amb l’objectiu d’estimular la creativitat i les habilitats emprenedores.

Tanmateix, el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, juntament amb el coordinador de l’Àrea de Serveis Educatius i Formació Permanent dels serveis territorials d’Educació a Lleida, Carles Vernet, i el responsable coordinador de Promoció Econòmica de la Paeria, Joan Buchaca, han presentat aquest divendres en roda de premsa el balanç de resultats 2021-2022 del programa ‘Lleida Talent Emprenedor’, adreçat als alumnes i professors dels centres educatius. Es tracta d’un programa que inclou els Premis Lleida Talent Emprenedor, amb el qual s’han aconseguit uns resultats molt satisfactoris. A més, també s’han donat els resultats de les sol·licituds 2022-2023.

Es tracta d’un programa de foment de l’emprenedoria als centres educatius, fruit de la col·laboració del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida amb l’Ajuntament de Lleida i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i neix amb l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor a l’escola mitjançant accions i activitats adreçades a l’alumnat i al personal docent. El programa està estructurat en quatre blocs:

Sessions de sensibilització: xerrades i conferències que tracten aspectes generals del foment de l’emprenedoria amb l’objectiu de despertar l’interès de l’alumnat per aquesta temàtica.

Tallers temàtics: tallers que tracten temes específics en l’àmbit del desenvolupament de les habilitats personals i tècniques, en un format pràctic i directe que fomenta la participació i la col·laboració dins el grup.

Activitats per a personal docent: accions generals i tallers específics, amb recursos i eines de suport que facilitin al personal docent la transmissió a l’alumnat dels diferents conceptes relacionats amb la iniciativa emprenedora.

Activitats de caràcter participatiu i lliure accés: formen part d’aquestes activitats jornades, premis, fires i activitats genèriques de caràcter transversal i participatiu de lliure accés.

Precisament, aquest és un dels serveis que s’ofereix a la comunitat educativa a través del nou catàleg de serveis del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Pel que fa a les xifres d’aquest programa, en el període entre el 2021/2022 s’han fet 78 activitats, en les quals han participat 19 centres, amb una assistència de 1.852 alumnes i 26 docents del conjunt del territori.

Quant a les xifres de sol·licituds d’aquest 2022-2023, s’han demanat  98 activitats, en què participaran 25 centres educatius de la demarcació de Lleida.

En el decurs de la presentació de les dades d’aquest programa, Carles Gibert, diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha afirmat que FormaOcupa és un marc idoni “per donar impuls a les noves tendències laborals amb les quals es trobaran els joves, com les renovables, i a la digitalització”, uns canvis que s’estan produint com a conseqüència de la transformació econòmica que s’està produint al nostre territori, accelerada pel canvi climàtic, i també una Fira que té com a objectiu atreure l’atenció dels joves “per evitar la fuga del talent cap a les grans ciutats i evitar el despoblament del territori”.

En la seva intervenció, Gibert ha destacat que trobar feina és una tasca important, però, crear la teva pròpia empresa i endinsar-te al món de l’emprenedoria de forma activa i satisfactòria, també. Per això, GLOBALLEIDA ha estat present un any més a la fira FormaOcupa de Lleida, donant a conèixer el conjunt de programes, activitats i serveis que ofereix a través dels Punts d’Atenció ubicats en el conjunt del territori.

Desplaça cap amunt