Impuls al patrimoni natural i cultural de la Vall del Corb

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha presentat les actuacions fetes i previstes en el Projecte FEDER Ponent Actiu, en els municipis de la Vall del Corb, en el decurs d’una reunió celebrada al Castell de Ciutadilla

L’Associació pel desenvolupament integral de la Vall del Corb ha celebrat una trobada al Castell de Ciutadilla, a la qual han assistit els representants dels ajuntaments i consells comarcals vinculats a la Vall, i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

En aquesta trobada, el personal tècnic del Patronat ha donat a conèixer les actuacions fetes i previstes vinculades al Projecte FEDER Ponent Actiu en els municipis de la Vall del Corb, que tenen com a objectiu posar en valor el patrimoni natural i cultural de Ponent, mitjançant actuacions específiques de conservació i promoció impulsades per les administracions locals que contribueixin a la consolidació del territori com a destí turístic sostenible.

Les actuacions de conservació, restauració, adequació i promoció del patrimoni cultural fetes fins ara han estat:

  • Senyalització dels punts d’interès del patrimoni cultural i natural del recorregut. Instal·lació de plafons d’informació turística de l’espai als municipis.
  • Preixana: restauració i museïtzació de les Esteles de Preixana.
  • Vallbona de les Monges: Centre d’interpretació de l’observació d’aus i l’alberg municipal.
  • Belianes: bassa del Dolç.

La resta d’actuacions que estan en execució són:

  • Bellpuig: molí vell i sobreeixidor de la bassa.
  • Ciutadilla: recuperació del molí del Valls.
  • Maldà-Sant Martí de Maldà-Nalec: peixeres.

En aquesta trobada també s’ha fet la presentació de Territori de vincles, un nou projecte de dinamització, visualització i acció contra el despoblament impulsat per l’Associació, en col·laboració amb la Diputació de Lleida i amb el suport tècnic de les cooperatives l’Aresta i la Boqueria.

L’Associació pel desenvolupament integral de la Vall del Corb reuneix productors, elaboradors, artesans, restauradors, botigues i allotjaments rurals, així com entitats per la preservació del medi ambient i persones apassionades per la Vall. El seu objectiu és la dinamització econòmica de la Vall, la revitalització dels seus municipis i la preservació del seu patrimoni i paisatge.

Desplaça cap amunt