Inici de les obres de millora del paviment de l’entorn de l’església de Sant Pere i el castell de Preixens

Una actuació inclosa en el projecte del Patronat de Promoció Econòmica ‘Paisatges de Ponent’, cofinançada per la Diputació de Lleida i  l’Ajuntament de Preixens amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 43.462,74 €

La Diputació de Lleida ha iniciat les obres de millora del paviment de l’entorn de l’església de Sant Pere i el castell de Preixens, amb l’objectiu de dignificar l’entorn d’aquests dos monuments i aconseguir millorar la percepció estètica del nucli antic del municipi.  

Al nucli de Preixens, municipi de la Noguera, s’hi troben, a poca distància, dos elements patrimonials de certa rellevància: el castell i l’església de Sant Pere.

A l’entorn d’aquests dos elements, es va construir l’actual poble, primer a través dels ravals, i posteriorment —ja en època moderna— el nucli es comença a expandir en direcció al camí principal (actual carretera), configurant-se ja en el segle XX tal com es coneix en l’actualitat.

La part més antiga correspon, doncs, al sector entre el castell i l’església, que també des d’un punt de vista arquitectònic és on es troben els elements més interessants.

Tot i que el castell de Preixens i l’església de Sant Pere es troben en un bon estat de conservació, l’entorn entre aquests dos monuments no és el més adequat per tal que la visita al conjunt patrimonial sigui la més satisfactòria.

Les actuacions de millora d’aquesta actuació tenen com a objectiu millorar la imatge  de l’entorn entre l’església i el castell, i per aconseguir-ho s’actuarà en la substitució del paviment de la calçada per formigó, la substitució del tub de la xarxa d’aigua per un de nou a cada costat del carrer, la millora de la imatge de la façana de l’església i, la substitució en l’escala, dels graons de pedra trencats, (es demolirà la rampa i se’n construirà una de 150 cm de pas, la qual es revestirà amb la mateixa pedra que les escales).

Aquesta actuació, inclosa en el projecte del patronat de Promoció Econòmica ‘Paisatges de Ponent’, està cofinançada per la Diputació de Lleida i  l’Ajuntament de Preixens amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 43.462,74 €.

Desplaça cap amunt