Inici d’obres per a la construcció d’un edifici de serveis a Preixana

Un espai que millorarà les dotacions al voltant de l’ermita de la mare de Déu de Montalbà i el parc de l’entorn per a les trobades, aplecs i concentracions que s’efectuen al llarg de l’any en aquest indret simbòlic per als veïns del municipi

Una actuació inclosa en el projecte ‘Paisatges de Ponent’, cofinançada per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Preixana amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 47.413,45 €

Recentment s’han iniciat les obres per a la construcció d’un edifici de serveis a la zona de l’ermita de la Mare de Déu de Montalbà, al municipi de Preixana. Aquesta actuació consisteix en la construcció d’un edifici de planta baixa i de superfície inferior a 50 m2, estructurada en zona d’accés-vestíbul que actuarà alhora com a tallavents i separarà el bany respecte de la sala principal.

Al voltant de l’ermita de la Mare de Déu de Montalbà, situada dalt d’un turó, s’ha bastit un nou parc, plantat d’una magnífica pineda i equipat amb taules i bancs de pedra. També hi ha una pista per celebrar-hi activitats culturals i esportives, fogons, fonts i un ampli aparcament. L’any 1962 es va constituir el Patronat de la Nostra Senyora de Montalbà, que es va encarregar de l’embelliment i manteniment de l’ermita i el parc de l’entorn.

També, des del 1971, cada dilluns de Pasqua s’hi celebra un aplec sardanista i les poblacions de la vora i d’arreu de les contrades catalanes s’hi apleguen per menjar-hi la tradicional Mona de Pasqua.

Amb aquest edifici de serveis de planta baixa que es planteja aïllat i separat respecte a l’ermita i altres construccions existents millorarà les dotacions d’aquest indret per a les trobades, aplecs i concentracions que s’efectuïn al llarg de l’any.

Aquesta obra, inclosa en el projecte ‘Paisatges de Ponent’, és una actuació cofinançada per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Preixana, amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 47.413,45 €.

Desplaça cap amunt