IX Jornada d’Emprenedoria a Lleida

Emmarcada en el projecte JEP, Joves Empresaris/àries de Ponent, que es desenvolupa dins el programa, Lleida Talent Emprenedor

Un programa impulsat conjuntament per GLOBALLEIDA, àrea d’emprenedoria i empresa del Patronat de Promoció Econòmica, l’Ajuntament de Lleida i la col·laboració del departament d’Educació

El programa Joves Empresaris i Empresàries de Ponent (JEP), coordinat per l’Institut Municipal d’Ocupació, ha celebrat aquest divendres, la IX Jornada d’Emprenedoria a Lleida, amb l’objectiu de donar a conèixer les cooperatives que l’alumnat participant ha ideat durant el curs.

El director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera i el regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta i president de l’IMO, David Melé, han estat els encarregats de presentar la jornada i donar la benvinguda als assistents que ha tingut lloc a la Sala d’actes del Local Social de Balafia.

Aquest projecte educatiu, que es desenvolupa conjuntament amb GLOBALLEIDA, àrea d’emprenedoria i empresa del Patronat de Promoció Econòmica i l’Ajuntament de Lleida, dins de la programació “Lleida Talent Emprenedor” ambla col·laboració del departament d’Educació, adreçat a l’alumnat de l’ESO, Cicles Formatius i PQPIs.

En el decurs de l’acte els alumnes del centres de la demarcació de Lleida participants en aquesta edició, IES Tàrrega, l’IES Mollerussa, l’Escola Agrària d’Alfarràs, Calidoscopi-Maristes, l’IES Castell dels Templers, l’IES La Segarra i l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí, han presentat les seves propostes i han hagut de demostrar la capacitat d’utilitzar i adaptar els seus coneixements i habilitats a un context o situació d’un sector determinat.

A través del projecte JEP, Joves Emprenedors de Ponent, l’alumnat adquireix  una primera experiència amb el món de l’emprenedoria d’una forma molt pràctica. Creen la seva pròpia cooperativa, aporten un capital, creen uns estatuts, organigrama i trien un sector al que volen destinar la seva activitat comercial.

Durant el curs escolar realitzen diferents activitats per anar generant ingressos per poder comprar els productes que després vendran en el Mercadet es celebrarà el proper el 26 de maig, a la plaça de la Catedral de Lleida, una activitat que també forma part del Programa Lleida Talent Emprenedor.

En el marc de la jornada, s’ha aprofitat per fer dos tallers vinculats a l’emprenedoria. D’una banda, “Fem equip”: treballant objectius comuns, a càrrec de Tàctica 360 i Negociem?, Conduit per Cristina Molinero, tècnica coordinadora del programa JEP. D’aquesta manera han tingut l’ocasió de practicar com actuar en la negociació d’una possible venda i les tècniques a utilitzar per tancar-la.

Desplaça cap amunt