Ja està disponible la Memòria 2023 del Patronat de Promoció Econòmica

Aquest dilluns, el Consell Rector del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha aprovat la memòria corresponent a l’any 2023. El document recull les diverses actuacions realitzades durant l’any passat, entre les quals destaca la dedicació significativa per impulsar l’Agenda Compartida per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.

La memòria reflecteix la consolidació del grup G10, una iniciativa que agrupa les principals institucions de Lleida amb l’objectiu de treballar conjuntament en una visió compartida de futur. Aquest esforç col·lectiu ha permès identificar oportunitats clau per assolir un model econòmic competitiu i sostenible, basat en l’economia verda, circular i digitalitzada.

Accions destacades del 2023

Entre les accions destacades del 2023, el document remarca la creació de 211 empreses a través de la Xarxa de Punts d’Atenció Globalleida, que s’ha convertit en un referent territorial de suport a l’empresa i l’emprenedoria. Així mateix, s’ha consolidat l’Oficina Acelera PYME Rural, que impulsa la digitalització de les Pimes i autònoms en municipis petits, i respon a les necessitats del teixit empresarial fora de la província.

També s’ha posat en marxa l’Oficina de Transformació Econòmica (OTT) i s’han signat diversos convenis de col·laboració per desenvolupar i consolidar l’activitat econòmica al territori. A més a més, el Patronat ha donat continuïtat a l’Observatori 231, una eina clau per aportar informació socioeconòmica local i assistència tècnica a les institucions.

El 2023 ha vist també la promoció de productes territorials amb iniciatives com “Una terra d’Oli”, destinada a difondre i posar en valor l’oli de la regió. A més a més, s’ha celebrat el Congrés BIT 2023 Edició Lleida, que s’ha convertit en un referent de la bioeconomia, la innovació i la tecnologia a Catalunya, i ha reunit més de 400 persones amb una temàtica centrada en el biogàs com a solució de futur. Finalment, s’ha destacat la jornada celebrada a la Llotja de Mar de Barcelona, on s’ha presentat l’experiència del G-10 com a model de transformació econòmica, posant Lleida com a exemple per a altres territoris.

La memòria del 2023 del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida és una base sòlida per a futures accions encaminades a consolidar el creixement econòmic i el benestar a les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.

Desplaça cap amunt