Joan Talarn defensa el valor de la gastronomia lleidatana al programa ‘La Fonda’ de Catalunya Ràdio

El president de la Diputació de Lleida dona a conèixer la nova marca ‘Gust de Lleida’ i destaca la qualitat, la varietat i la sostenibilitat dels productes del territori

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dilluns en el programa La Fonda de Catalunya Ràdio, conduït pel cuiner Pep Nogué, i dedicat a la revetlla de Sant Joan. L’entrevista ha servit per donar a conèixer la nova marca agroalimentària Gust de Lleida, una iniciativa de la Diputació de Lleida per promocionar els productes i productors de les terres lleidatanes.

“Gust de Lleida és el gust d’un territori. No tan sols del seu producte, sinó també de la seva gent, de la manera de creure en ell”, ha explicat Talarn, qui ha destacat que la marca neix per posar en valor el conjunt de la producció agroalimentària del territori. El president ha remarcat que la qualitat i la varietat són els dos grans valors diferencials de la gastronomia lleidatana: “No competim en preu, competim en qualitat”, ha afirmat, tot reivindicant una manera de fer basada en la sostenibilitat i en la riquesa d’un territori que combina productes molt diversos.

Talarn també ha subratllat la convivència i complementarietat entre grans i petits productors: des de les empreses exportadores fins als elaboradors locals més arrelats. Amb Gust de Lleida, la Diputació, els consells comarcals i el teixit agroalimentari uneixen esforços per projectar una marca conjunta: “Sumar esforços ens fa més forts. Amb Gust de Lleida donem identitat i projecció al que ja fèiem bé, però ara ho fem plegats”, ha explicat, posant com a exemple productes tan emblemàtics com els caragols, el xolís o la llonganissa.

Finalment, preguntat per quin sabor el transporta a la infància, Talarn ha recordat amb emoció els plats de la seva padrina, especialment el bacallà amb ou. “A Lleida tenim tantíssims plats que podem explicar-los al món i que cadascú triï el que més li agradi, però que sàpiga que Lleida és al seu plat”, ha conclòs.

Altres continguts del programa
El programa de La Fonda ha explorat les tradicions de la pastisseria catalana des de Santa Coloma de Farners amb el pastisser Quim Trias, ha proposat una fusta de formatges per aquest estiu amb Xavier Bordetas (Caseus), ha analitzat restaurants gestionats per parelles amb Òscar Gómez, ha cuinat una sèpia amb sobrassada amb la Carlota i ha presentat el fitxatge estrella de l’estiu: la Iaia Angeleta.

ESCOLTA EL PROGRAMA COMPLET

Desplaça cap amunt