La Casa Rural Montcel, un projecte de revitalització del territori

Míriam Sanjosé, propietària de la casa rural Montcel, durant l'entrevista a Ràdio Lleida

Aquesta setmana, l’espai empresarial de l’Aquí Lleida ha servit per abordar una de les iniciatives agroalimentàries innovadores que s’han consolidat al nostre territori i que han comptat amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida a través de Globalleida, gràcies als diferents programes de formació i acompanyament que ofereix per impulsar-les cap a l’èxit. Avui ha estat el torn de Míriam Sanjosé, propietària de la Casa Rural Montcel a Guàrdia de Noguera. Aquest petit negoci, que ha arrencat amb força fa menys d’un any, reflecteix l’entusiasme de les noves generacions per redescobrir i potenciar el Pallars Jussà. Tot, per crear un projecte de revitalització del territori.

La Casa Rural Montcel es troba en una antiga rectoria de l’església del poble. Un edifici del segle XVII construït pel noble Onofre d’Àger i que més tard va ser la residència del president de la Generalitat, Pau d’Àger i d’Orcau. Així, aquest patrimoni històric combina perfectament amb l’encant medieval de Guàrdia de Noguera. És un poble amb vistes espectaculars del Pallars i a prop del Castell de Mur.

Quilòmetre zero, gastronomia local i primera qualitat

D’aquesta manera, Míriam Sanjosé detalla la seva vinculació familiar i emocional amb Guàrdia de Noguera i el Pallars. El projecte de la Casa Rural Montcel va néixer del seu desig de recuperar la pau, la tranquil·litat i la connexió amb la natura que havia trobat al Pallars. La seva decisió de deixar la gran ciutat per establir-se a la casa que havia estat la llar de la seva família materna, demostra el seu compromís amb el territori. La seva aposta és clara: les excel·lències de quilòmetre zero, la gastronomia local i els productes de primera qualitat.

Amb aquest projecte, Míriam Sanjosé no només ha creat un espai d’acollida i descans. A més a més, ha contribuït a revitalitzar un territori ple d’història i bellesa natural. La seva iniciativa és un exemple de com les noves generacions poden transformar i enfortir els territoris rurals. Per exemple, amb la creació d’una nova vida a llocs plens de potencial i encant.

Foto: SER Catalunya

ESCOLTEU L’ENTREVISTA COMPLETA

Desplaça cap amunt