La Diputació de Lleida ha iniciat les obres per a la recuperació i adequació del Conjunt del Tossal de les Forques al municipi de La Sentiu de Sió

Amb l’objectiu que sigui un espai rellevant dins de l’oferta patrimonial i turística de la Noguera Baixa, i d’aquest municipi concret. Aquesta actuació està cofinançada per fons FEDER, per la Diputació de Lleida i per l’ajuntament de La Sentiu de Sió, dins del projecte “Paisatges de Ponent”, amb un import d’adjudicació de 29.676,04 €

Aquest mes de juliol, la Diputació de Lleida ha iniciat les obres per a la recuperació i adequació del Conjunt del Tossal de les Forques al municipi de La Sentiu de Sió, amb l’objectiu que sigui un espai rellevant dins de l’oferta patrimonial i turística de la Noguera Baixa, i d’aquest municipi en concret. Una actuació inclosa en el projecte “Paisatges de Ponent”, cofinançada amb fons FEDER, per part de la Diputació de Lleida i per l’ajuntament de La Sentiu de Sió, amb un import d’adjudicació de 29.676,04 €.

L’objectiu de l’eix Paisatges de Ponent és la posada en valor del seu patrimoni cultural i natural com a destí turístic, mitjançant un model de gestió unificat, que permeti la creació de nous productes turístics sostenibles al territori, la recuperació i posada en valor del patrimoni cultural i natural, així com dels municipis que els envolten.

En aquest marc el conjunt patrimonial del Tossal de les Forques representa uns dels espais més interessants i alhora menys coneguts de la Noguera Baixa. Aquest, està format per un jaciment d’època ibèrica, una necròpolis medieval i una important fortificació de la Guerra Civil espanyola, que ens mostren la importància estratègica de l’indret.

Actualment aquest elements patrimonials es troben abandonats. Tot i que les trinxeres van tenir una petita intervenció per a la seva recuperació, el no manteniment de les mateixes fan que es trobin en un estat d’abandonament.

Desplaça cap amunt