La Diputació de Lleida i la COELL incentiven les oportunitats laborals dels sectors professionals entre els joves

Amb la signatura d’un conveni per donar a conèixer les oportunitats que els poden oferir aquests sectors a través del projecte ‘Fem sectors atractius per als joves’, amb una aportació institucional de 20.000 €

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de les Terres de Lleida, Josep M. Gardeñes Solans, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb  l’objectiu de regular la col·laboració entre ambdues entitats per potenciar i promocionar les oportunitats laborals que ofereixen els sectors professionals de Lleida entre els joves.

L’acte de signatura ha comptat també amb l’assistència de la gerent de COELL, Esther Pagano, i el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert. Amb aquest acord, la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, aporta 20.000 € a la Confederació d’Organitzacions Empresarials de les Terres de Lleida, per a l’execució durant l’any 2021 del projecte “Fem sectors atractius per als joves”.

El president Joan Talarn ha destacat que aquest conveni “és una mostra evident de col·laboració publicoprivada, fonamentada en el fet que les administracions hem d’ajudar a crear els escenaris que millor puguin aprofitar les empreses i els treballadors per garantir la seva viabilitat, que és la viabilitat del nostre territori i del nostre veïnatge”.

Donar a conèixer als joves les oportunitats laborals dels sectors professionals de Lleida, així com la traçabilitat dels diferents oficis a les empreses, és l’objectiu d’aquest conveni de col·laboració, ja que es tracta de sectors generadors d’ocupació i per tant generadors de noves oportunitats, transformadors i resilients, i amb un focus cap a la modernització i la millora energètica.

El president de COELL, Josep Maria Gardeñes, ha posat de manifest que “actualment hi ha moltes mancances de treballadors/es especialistes, i són sectors que han de ser atractius per als joves com a opció de futur, per tal que s’encaminin a aquest tipus d’especialitzacions formatives”.

Les activitats a realitzar per la COELL són:

  • Elaboració i presentació del díptic del projecte.
  • Elaboració de qüestionaris de prospecció.
  • Trobades d’intercanvis d’empresaris amb centres educatius.
  • Trobades d’atracció entre teixit empresarial i alumnes.
  • Jornada de cloenda del projecte.
  • Difusió del projecte.
Desplaça cap amunt