La Diputació de Lleida s’adhereix a l’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera

El president Joan Talarn es reuneix amb la presidenta i el director de l’AEMO per formalitzar aquest pas estratègic per al sector oleícola del territori

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s’ha reunit aquest dimarts amb la presidenta de l’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera (AEMO), M. Dolores Amo, i el director de l’entitat, José M. Penco, per formalitzar l’adhesió de la Diputació a l’AEMO, que agrupa municipis i diputacions de tot l’Estat espanyol amb l’objectiu de preservar i fomentar la cultura de l’olivera i la producció d’oli d’oliva verge extra.

Amb aquesta adhesió, la Diputació de Lleida s’uneix a una xarxa de 158 membres entre municipis, diverses entitats i empreses que treballen conjuntament per la defensa i promoció del sector. D’aquesta manera, l’ens aportarà 10.000 euros anuals a l’associació i podrà accedir a projectes nacionals i europeus, formació tècnica i pràctica per als productors i productores, i campanyes de promoció que donaran visibilitat a l’oli d’oliva del territori.

Exposició ‘Una Terra d’Oli’

El president Talarn ha aprofitat la visita de la presidenta i representants de l’AEMO per mostrar-los també l’exposició “Una Terra d’Oli”, oberta a la planta baixa del palau provincial, i també els ha obsequiat amb el llibre i el calendari d’enguany que porten aquest mateix títol i que han estat elaborats per la Diputació de Lleida.

Talarn ha explicat que aquesta adhesió reforça, encara més, el compromís de la Diputació de Lleida “per defensar i contribuir a una major difusió de la qualitat i la importància de la producció de l’oli a les comarques d’arreu de la demarcació”.

Per la seva banda, la presidenta de l’AEMO ha destacat la importància de la incorporació de la Diputació de Lleida a l’associació. “Lleida és un territori amb una rica tradició oleícola. Amb la seva incorporació a la nostra xarxa, reforcem encara més aquesta cultura de l’oli que ens defineix i situem l’olivera al centre de la nostra atenció com a element de progrés i futur dels nostres territoris”.  

Durant l’acte, s’ha nomenat el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, com a representant de la Diputació de Lleida a l’AEMO.

Desplaça cap amunt