La Diputació porta els aliments de proximitat de Lleida al Gastronòmic Fòrum Barcelona

Amb l’eslògan ‘Gaudim Lleida’ es promouran els productes agroalimentaris de qualitat de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, amb la presència de les DO i les IGP i amb la participació de dues estrelles Michelin, els xefs Xixo Castaño, del restaurant Malena, de Gimenells i, Joel Castanyé, del restaurant La Boscana, de Bellvís

La Diputació de Lleida participa entre els dies, 7, 8 i 9 de novembre al Gastronòmic Fòrum Barcelona, a través de les DO i les IGP com a marca i garantia dels productes de proximitat lleidatans.

La corporació –que ha fet una aposta ferma de suport al sector agroalimentari, participant en aquest espai de referència nacional, amb l’objectiu de generar oportunitats de negoci, contactes i promoció– comptarà amb un espai on les DO i IGP sota l’eslògan “Gaudim Lleida” promouran els productes agroalimentaris de qualitat de les diferents comarques de Lleida, que en aquesta ocasió, comptarà amb la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, i la participació dels alumnes Marc Chic i Pau Sauret.

Així mateix, dos dels xefs amb estrella Michelin de la demarcació, Xixo Castaño, del restaurant Malena, de Gimenells i, Joel Castanyé, del restaurant La Boscana, de Bellvís, promocionaran la riquesa gastronòmica lleidatana amb l’elaboració i tast de diferents plats elaborats amb aquests productes de proximitat.


El Conselh Generau de la Val d’Aran també hi assistirà amb productors de la “Marca de Garantia” amb la participació sis artesans agroalimentaris.


Un altre objectiu de la Diputació de Lleida és que el consumidor pugui reconèixer la professionalitat i el talent dels pagesos i ramaders com un valor afegit, dels productes de qualitat que es presentaran en aquest Fòrum, resultat de l’esforç, sacrifici i dedicació a la terra.
En aquest sentit, aquest esdeveniment també suposarà una oportunitat més per promocionar la pel·lícula ‘Alcarràs’, de Carla Simón, en el seu camí cap als Oscar. ‘Alcarràs’, que narra el procés de transformació del camp lleidatà, va fer història rebent el màxim guardó de la Berlinale, ha batut rècords de taquilla i, ara, té la possibilitat de competir pel màxim guardó cinematogràfic a la cerimònia que se celebrarà a Los Angeles el pròxim 12 de març.

El certamen comptarà amb ‘La cuina de l’espai Catalunya’, un espai compartit entre les diputacions de Barcelona, Lleida i Girona i l’empresa pública PRODECA (Promotora d’Exportacions Catalanes) amb l’objectiu d’incrementar la visibilitat i la promoció dels productes. Un equipament professional de 130 metres en què se celebraran 22 sessions de showcooking presentades pel cuiner Pep Nogué, director gastronòmic del Culinary Institute of Barcelona. Sessions de cuina en directe en les quals el cuiner mostrarà, a través de les receptes escollides, la versatilitat del producte. Un espai que els productors utilitzaran també per presentar i explicar les característiques dels seus productes al públic assistent.

Durant els dies del certamen, també es donarà a conèixer la xarxa ‘Aliments del territori i tu’, una app que té com objectiu promoure els productes locals i de proximitat i augmentar-ne la comercialització, posant en valor el sector agroalimentari del nostre territori, identificant els productes lleidatans en els establiments de distribució, i contribuint a la dinamització de l’economia local i a la creació d’ocupació en el sector agropecuari i agroalimentari.


Aquesta app, amb prop de 400 productors, té la funcionalitat de posar en contacte productors i consumidors donant a conèixer la localització i ubicació dels productes de qualitat, tenint una informació àmplia i detallada de l’oferta agroalimentària de les comarques de Lleida.
En aquest sentit, amb l’objectiu d’augmentar les descàrregues i consultes a l’app, s’organitzarà un sorteig de diversos lots de productes de qualitat de les comarques de Lleida.


El president de la Diputació, Joan Talarn, participarà en l’acte d’inauguració del certamen juntament amb la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, així com amb Pau Relat, president de Fira de Barcelona, i Josep Alcaraz, director del Gastronòmic Fòrum Barcelona.

Desplaça cap amunt