Una seixantena de tècnics de promoció econòmica del territori interessats en la formació organitzada pel Patronat de Promoció Econòmica

La gestió, intervenció i valorització del paisatge des de l’escala local és la temàtica que s’ha abordat com una peça clau del desenvolupament local i una via per incrementar el nivell de la qualitat de vida dels ciutadans, tant en entorns urbans com rurals

Aquesta setmana s’ha iniciat el curs en línia “Gestió, intervenció i valorització del paisatge des de l’escala local”, dirigit principalment a tècnics de medi ambient, de promoció econòmica, arquitectes, enginyers, tècnics en turisme i patrimoni i gestors dels ens locals de la demarcació de Lleida, així com a altres tècnics d’altres administracions catalanes. Es tracte de 6 sessions de 2,5 hores cada una completant 15 hores formatives els dies 26 i 28 d’abril i 3, 5, 10 i 12 de maig de 2022.

El curs ha estat dissenyat per l’Observatori del Paisatge conjuntament amb el Patronat de promoció econòmica de la Diputació de Lleida i en col·laboració amb el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i dins del Pla Agrupat de Formació Continua AFEDAP 2022, promogut per l’Associació Catalana de Municipis i la Diputació de Lleida.

El paisatge té un interès i una presència creixent en la societat i en les polítiques publiques. És vist cada vegada més com una peça clau del desenvolupament local i una via per incrementar el nivell de la qualitat de vida dels ciutadans, tant en entorns urbans com rurals. Les polítiques i estratègies de paisatge a escala local ofereixen una forma alternativa de mirar i gestionar el territori en clau de millora de la qualitat del paisatge i de promoció i dinamització local. Això és així perquè el paisatge actua com un catalitzador en molts dels reptes que afronta la societat contemporània: salut, despoblament, canvi climàtic i transició energètica, cohesió social, sobirania alimentària, entre molts altres.

Per entendre la lògica i la idiosincràsia dels paisatges d’avui, i actuar-hi adequadament, calen diferents mirades i actors ben diversos. L’objectiu d’aquest curs és el d’explorar, des d’una perspectiva local, noves formes de gestió, ordenació i tractament dels paisatges de la demarcació de Lleida, amb la mirada posada en l’urbanisme, la dinamització local, el turisme, o la gestió dels espais naturals i del patrimoni. El curs presentarà casos, eines i metodologies que ajudin a construir paisatges de qualitat que repercuteixin positivament en el benestar de la població, generin oportunitats econòmiques i dinamitzin culturalment i socialment els territoris.

El Diputat i Vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda al curs, a la seixanta d’inscrits que han participat.

Aquesta és la cinquena formació que el Patronat de promoció econòmica de la Diputació de Lleida ofereix al personal tècnic en el que portem de 2022.

Desplaça cap amunt