La Diputació de Lleida present a la Jornada AgroBank ‘Fons Europeus, innovació i sostenibilitat’

Amb la participació del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert a la Taula Rodona

Una jornada, que s’ha celebrat en format presencial i virtual, que ha aplegat un total de 100 professionals del sector agroalimentari de diferents indrets de Catalunya

Aquest dilluns, AgroBank ha organitzat l’esdeveniment CaixaBank Talks “Fons europeus, innovació i sostenibilitat”, una trobada que ha reunit a més de 100 persones vinculades al sector agroalimentari entre professionals i experts del món agroalimentari, que ha tingut lloc a l’auditori de CaixaBank a Barcelona, amb l’objectiu de posar de manifest la necessitat de fer un esforç d’innovació en el sector agroalimentari, que contribueixi a fer-la més sostenible i resilient. A més, la Jornada ha estat seguida en format online per 200 persones més.

L’obertura de l’acte ha esta a càrrec de Jaume Masana, director territorial de Catalunya de CaixaBank, i de Sergio Gutiérrez, director corporatiu de AgroBank.

Els ponents han informat sobre els fons europeus, les dotacions pressupostàries i principals eixos d’actuació, així com el seu important impacte al sector agroalimentari. Rosa Aldea, directora general adjunta de la Direcció General de Pressupost i Comptable de la Comissió Europea, ha parlat en la seva ponència dels diferents fons que componen el pla de recuperació dissenyat per la Comissió Europea, que es basa en quatre eixos: creixement verd (Green Deal), acceleració de la transició digital, manteniment del mercat únic i foment de la cohesió social.

Posteriorment, ha tingut lloc una taula rodona amb representants d’empreses i institucions que impulsen estratègies en l’ecosistema agroalimentari. La tertúlia, moderada per Carina Térmens, directora d’AgroBank de la Direcció Territorial Catalunya, ha comptat amb la participació d’Iban Ganduxé, CEO d’Oryzite; Carles Gibert, vicepresident de Promoció Econòmica i diputat de la Diputació de Lleida; i Albert Morera, director general del sector porcí del grup Vall Companys.

A la taula rodona, s’han analitzat estratègies territorials i sectorials així com projectes innovadors en l’àmbit agroalimentar. S’hi han exposat, per exemple, el projecte d’obtenció de bioplàstics de la clofolla de l’arròs, el PERTE ramader i del Pla de la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran 2020-2027 fonamentat en l’economia circular.

En la seva intervenció, Carles Gibert ha destacat la necessitat de que territoris rurals, com és el cas de la demarcació de Lleida, puguin capturar el potencial valor social, econòmic i ambiental d’aquesta transformació, en benefici del desenvolupament de respostes efectives a dèficits que pateixen de forma estructural i que generen desequilibris que posen en risc la cohesió social i territorial. El fons europeu destinat a la reconstrucció socioeconòmica post-pandèmia, el conegut com a NGEU, és una gran oportunitat per accelerar aquesta indispensable transformació. Per tant, es tracta d’abordar els reptes globals de manera que tinguin impactes locals  positius.

El tancament de l’esdeveniment ha estat a càrrec de Jaume Masana, director territorial de Catalunya de CaixaBank.

Scroll to Top