La plaça de la Llotja, convertida en explotació agrícola per la preestrena d’ ‘Alcarràs’

La catifa verda, de 700m quadrats, la completen 380 palots, 4 tractors, caixes de fruita i bancs de collir, que formaran part del ‘photocall’ que acompanyarà la presentació de la pel·lícula de Carla Simón.

La preestrena de la pel·lícula ‘Alcarràs’ de la directora i guionista Carla Simón i que tindrà lloc a la Llotja de Lleida dimarts vinent, vindrà acompanyada d’una posta en escena que recordarà les explotacions agrícoles del territori en plena collita. La voluntat de la Diputació i la Paeria de Lleida és que la preestrena del film esdevingui un homenatge a la pagesia i el sector agrícola. A les portes del Teatre de la Llotja s’instal·larà un ‘atrezzo’ format per la catifa verda, de 700 metres quadrats, 380 palots de fruita, quatre tractors i altres elements del sector primari com caixes de fruita i bancs de collir. El material ha estat cedit per cooperatives i pagesos que van col•laborar en el rodatge de la pel•licula.
A partir de les sis de la tarda, tots els convidats podran gaudir d’una exposició de productes de proximitat mostrats en un aparador format d’elements típics de la nostra pagesia. A més, hi haurà dos ‘photocalls’, un d’11 metres i l’altre de 18 metres, amb la imatge de fons de la pel.licula, per a que els assistents que ho vulguin, puguin fer-se una fotografia per recordar aquest dia.
A l’arribada a la Llotja, els convidats podran veure diferents mostres de productes de proximitat (vins, fruita, mel, formatges, etc). Aquests productes, donats desinteressadament per les Denominacions d’Origen i les Indicacions Geogràfiques Protegides del territori, serviran per mostrar la varietat i gran qualitat dels productes que s’elaboren al territori. Un cop s’acabi la projecció d’ ‘Alcarràs’ i els assistents surtin de la sala de projecció, veuran com aquestes mostres de producte s’hauran convertit en plats elaborats i llestos per degustar, gràcies a la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i Bo de Shalom, encarregats de convertir-los en un exquisit tast.

Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, explica que quan se’ls va demanar la col·laboració, juntament amb Paeria, d’organitzar aquest esdeveniment, no va dubtar en convertir-lo també en un homenatge a la pagesia i el primer sector. “L’obra guardonada a Berlín de la cineasta Carla Simon mostra l’origen esforçat dels nostres productes de la terra, i dimarts també en mostrarem la gran qualitat fruit d’aquests esforços. Confio que el món de la pagesia de Ponent torni a viure i comprovar la solidaritat i el respecte que la societat lleidatana l’hi deu, i per aquesta raó hem volgut significar la preestrena de la pel·lícula ‘Alcarràs’, com un gran homenatge al nostre sector primari”.


Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, expressa la seva satisfacció pel fet que un espai com La Llotja aculli la l’estrena mundial d’un film com ‘Alcarràs’, que esdevé el reconeixement a l’esforç i la constància d’aquest univers agrari que sempre ha estat al voltant de la ciutat, generant treball i riquesa. “Per a moltes persones, l’estil de vida que visualitzaran en aquest film serà un descobriment; per a molts de nosaltres, però, serà la constatació d’uns valors extraordinaris que ja coneixíem i d’una capacitat de superació i de resiliència, que culminen en la capacitat de generar productes alimentaris de màxima qualitat”.

Recordem que la preestrena de la pel·lícula tindrà lloc dimarts vinent 26 d’abril, a partir de les sis de la tarda a la Llotja de Lleida, i comptarà amb la participació de la directora Carla Simón i l’equip de la productora Avalon, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, les conselleres d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Cultura i Drets Socials, Teresa Jordà, Natàlia Garriga i Violant Cervera i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, entre d’altres autoritats del món municipal, polític i cultural lleidatà i català.

Desplaça cap amunt