El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha participat en la inauguració de la jornada
El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha participat aquest dijous a la inauguració de la XXVII Jornada Tècnica del Boví de Carn d’Alcarràs, celebrada a l’Espai Mas de Ponent d’aquest municipi del Segrià. L’han acompanyat en l’acte inaugural el president de l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs, Carlos Ribot, i el president d’Asoprovac Catalunya, Oriol Canal.
La jornada, organitzada per l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs, ha esdevingut un punt de trobada consolidat per als professionals del sector, que enguany han abordat qüestions d’actualitat com la situació econòmica del mercat boví, l’impacte de les malalties emergents, les noves estratègies de maneig i nutrició, i les oportunitats que ofereix la innovació tecnològica i la intel·ligència artificial en la gestió de les explotacions.
En la seva intervenció, Verdú ha destacat “la importància de jornades com aquesta, que posen en valor la feina i el compromís del sector ramader amb la innovació, el benestar animal i la sostenibilitat”. El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica ha explicat que “el boví de carn és un dels pilars del nostre sector primari i un motor econòmic essencial per a les nostres comarques. El treball conjunt entre ramaders, centres de recerca i administracions és clau per afrontar els reptes de futur amb garanties i continuar fent de la demarcació de Lleida un referent de qualitat i innovació”.
El programa ha inclòs ponències d’experts, com l’economista i divulgador José Carlos Díez, que ha obert el cicle de conferències amb una anàlisi de l’escenari econòmic global; així com especialistes de l’IRTA, VETIA i SYVA, que han tractat temes sanitaris i de maneig del bestiar.
La jornada ha culminat amb un panell d’experts sobre els reptes de mercat i producció, i una degustació de carn de vedella. També ha comptat la participació d’empreses, institucions i entitats vinculades a la producció i comercialització de carn de vedella.
Fotografies: Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs i Ajuntament d’Alcarràs.
Alcarràs, 23 d’octubre de 2025





