L’Agenda Compartida ‘Lleida, Terra d’Oportunitats’, a l’Economix d’Onda Cero

Els tècnics de l’Oficina Tècnica de la Transformació, Gemma Sanvisens i Manel Martínez, i la gerent de la COELL, Esther Pagano, analitzen els objectius i impacte dels projectes que la conformen

L’Agenda Compartida ‘Lleida, Terra d’Oportunitats’ continua avançant en el seu objectiu de transformar el model econòmic de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran. En el marc del programa ‘Economix’ d’Onda Cero, els tècnics de l’Oficina Tècnica de la Transformació(OTT), Gemma Sanvisens i Manel Martínez, juntament amb la gerent de la COELL, Esther Pagano, han donat a conèixer les principals línies d’actuació d’aquesta iniciativa.

Durant el programa, s’ha posat en valor el paper fonamental de l’Agenda Compartida, nascuda el 2019 a iniciativa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida amb l’objectiu de frenar el despoblament i generar oportunitats en sectors estratègics. El conjunt de projectes que la conformen, basats en la col·laboració público-privada, compta amb el suport d’institucions com la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Espanya, la Universitat de Lleida, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, sindicats com UGT i CCOO i entitats empresarials com PIMEC i la COELL, tots agrupats en el G10.

Set àmbits clau per a la transformació econòmica

L’Agenda Compartida s’estructura en set àmbits estratègics: bioeconomia agropecuària, cadenes de valor agroalimentàries, bioeconomia forestal, digitalització, energia sostenible, turisme intel·ligent i resiliència climàtica. A més, incorpora dues prioritats transversals: la transformació intel·ligent i la transformació justa.

Un dels projectes destacats és el ‘Fem Sectors’, impulsat per la COELL, que busca millorar la connexió entre la formació professional i les necessitats del mercat laboral. També s’hi inclouen iniciatives com el BioHub CAT, centre d’innovació en bioeconomia, el LAB4TI, que treballa per superar barreres normatives i financeres en projectes innovadors, i les Cèl·lules d’Innovació Rural, que actuen com a motor per a la dinamització territorial.

Objectius de futur

De cara als pròxims anys, l’Agenda Compartida continuarà treballant per consolidar aquests projectes i expandir el seu impacte en el territori. Segons els tècnics de l’OTT, els objectius per al 2025 inclouen la creació de nous camps d’innovació i la implementació de plans d’acció que permetin una transformació econòmica sòlida i sostenible.

ESCOLTA EL PROGRAMA COMPLET

Desplaça cap amunt