Les 24 empreses que han participat en la Ronda de Finançament han negociat prop de 2 milions d’euros

Organitzada amb l’objectiu d’apropar al teixit empresarial del territori recursos per endegar i consolidar projectes de negoci, ha comptat amb la participació de les entitats financeres ICO i ICF 

Des del 2013, a través del Servei de Finançament de GLOBALLEIDA, més de 346 empreses del territori han generat un volum negociat amb les diferents entitats de crèdit publicoprivades superior als 40 M€

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria de la Paeria de Lleida, Paco Cerdà, han estat els encarregats de presentar la jornada i donar la benvinguda als assistents i als representants de les entitats financeres convidades ICO i ICF, a la Ronda de Finançament, que s’ha celebrat aquest dimarts a la Sala Polivalent de la Diputació de Lleida, i que ha comptat amb l’assistència del diputat i vicepresident  del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, i el seu director Ramon Boixadera.

La Ronda de Finançament organitzada conjuntament per GLOBALLEIDA, Àrea d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Paeria de Lleida, ha començat  amb una xerrada informativa en què els representants de les entitats financeres convidades han presentat als assistents, les principals línies i novetats financeres a les quals poden optar i, han explicat les característiques dels diferents tipus de productes de què disposen i, als beneficiaris als quals s’adrecen, depenent de la tipologia de cada projecte empresarial.

Després de la sessió informativa, de les 24 empreses inscrites, 21 han demanat entrevistes individuals amb els tècnics de les entitats convidades. D’aquestes, 10 empreses han demanat entrevistar-se amb el representant d’ICO, mentre que 11 empreses han demanat entrevistar-se amb el representant d’ICF. Els projectes que plantegen aquestes empreses acumulen una inversió total superior als 3,8 milions d’euros, per als quals voldrien sol·licitar un finançament al voltant dels 1,9 milions.

Pel que fa a la distribució territorial, les empreses inscrites són majoritàriament de la comarca de Segrià (71%), seguida d’Urgell (4,2%), Pla d’Urgell (4,2%), Noguera (8,0%), Cerdanya (4,2%), Segarra (4,2%) i Vall d’Aran (4,2%).

En la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat la importància d’oferir aquest servei de finançament que té com a objectiu facilitar l’accés al finançament a les empreses del conjunt del territori. Es tracta d’un servei molt demandat per les empreses que permet posar en contacte empreses i entitats de finançament que no tenen seu a Lleida i, amb el qual l’empresari pot conèixer en detall el vehicle financer que més s’adapta al seu projecte empresarial per tal de tenir més opcions d’aconseguir finançament.

“En el cas concret d’avui, les empreses assistents presenten nous projectes empresarials definits i que necessiten liquiditat. Projectes que han de servir per transformar el teixit empresarial i impulsar la capacitat productiva, contribuint així en el projecte de transformació econòmica del conjunt del territori, en el qual treballa la Diputació, basat en nous models de negoci competitius i sostenibles d’economia verda, circular i altament digitalitzada”, ha dit.

Per la seva part, Paco Cerdà ha incidit en el fet que organitzar aquest tipus de jornada per acostar el finançament a les empreses és vital per millorar el desenvolupament i la competitivitat del nostre teixit empresarial.

GLOBALLEIDA realitza accions concretes d’assessorament financer, com les rondes o workshops i els programes especialitzats per a pimes. A més, impulsa la inversió privada al territori amb el Servei d’Atracció de Projectes, fet que vol dir que tots aquells projectes considerats viables es dirigiran a la societat d’inversions GLOBALLEIDA Inversions, SA. A més se’ls informarà d’altres xarxes de Business Angels (BA) on el seu projecte pot encaixar per tal que puguin ser avaluats i visibles per a altres inversors. Dins d’aquesta àrea, també s’ofereix un servei de suport financer que els permeti tenir un millor accés al finançament públic i privat disponible al mercat, com l’orientació personalitzada a emprenedors i empreses i l’acompanyament financer a les empreses dels Punts d’Atenció Globalleida.

Des de l’any 2013 GLOBALLEIDA ha organitzat 22 trobades financeres, amb les diferents entitats de finançament. Al llarg d’aquests anys, han participat en les Rondes prop de 350 empreses i en les entrevistes s’ha negociat un volum superior als 40 milions d’euros.

Per la seva part, Vicens Bascuñana, delegat comercial de l’Institut Català de Finances, ha destacat que a la província de Lleida es van formalitzar 75 operacions per un import de 41,3 milions d’euros, un volum que representa el 9,1% del finançament total atorgat durant el 2022. Tot i que, en termes generals, l’activitat en préstecs i avals es va moderar, a Lleida es registra un augment respecte del 2021, quan es van formalitzar 43 operacions per prop de 20 milions d’euros.

Tanmateix, Julia Álvarez, tècnica de l’àrea de Gestió de Mediació de l’ICO. Institut de Crèdit Oficial, ha destacat que les línies ICO 2022 han millorat les seves condicions per adaptar-se a les necessitats de finançament de les empreses; un exemple és la línia per mitigar els efectes de la guerra d’Ucraïna.

Informació sobre les entitats convidades a la Ronda de Finançament

Les línies de finançament de l’ICF i ICO  estan  dirigides a Autònoms i/o PIME, indistintament de la seva dimensió, producte o sector, amb un projecte empresarial definit i que  necessitin liquiditat.

Institut Català de Finances (ICF), entitat financera pública, fundada l’any 1985, propietat de la Generalitat de Catalunya. Amb la missió d’impulsar i facilitar l’accés al finançament al teixit empresarial de Catalunya. L’ICF finança  emprenedors, autònoms, microempreses, pimes i grans empreses mitjançant un ampli ventall de productes i instruments financers, indistintament de la seva dimensió, producte o sector, amb un projecte empresarial definit.

Institut de Crèdit Oficial (ICO) és un banc públic amb forma jurídica d’entitat pública empresarial (EPE), adscrita al Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat a través de la Secretaria d’Estat d’Economia i suport a l’Empresa. La tramitació de les operacions es realitza directament a través de les entitats de crèdit que poden arribar fins a 12,5 M€, en una o diverses operacions.

Desplaça cap amunt