La Diputació presenta a la Fira de Sant Josep les Rutes virtuals de Ponent Actiu per posar en valor els atractius del territori

Han estat finançades amb fons FEDER de la Unió Europea i donen a conèixer el patrimoni natural i paisatgístic com a elements turístics.

Les vuit rutes que en formen part abasten quatre comarques: el Segrià, les Garrigues, el Pla d’Urgell i l’Urgell.

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha presentat aquest dissabte les Rutes virtuals del programa Ponent Actiu, acte celebrat en el marc de la 148a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa i 40è Saló de l’Automòbil.

Carles Gibert ha destacat que aquestes rutes volen “senyalitzar i posar en valor tot el patrimoni i els espais naturals” del territori, uns espais que “cada cop són més preuats”. Més enllà de crear activitat econòmica al seu voltant, aquetes rutes ajudaran –ha afegit Gibert– a “diversificar l’economia amb el turisme, els allotjaments rurals i el sector de la restauració, com a complement de l’activitat bàsica, que és la pagesia”, i ho faran mitjanant “un turisme ecosistèmic, respectuós amb el medi ambient”. Tot plegat, en un projecte “amb molt de recorregut” i que té “molt a veure amb l’empoderament de la gent”.

Joan Torrent, tècnic del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha ofert una petita introducció del programa Ponent Actiu, que té com a objectiu posar en valor el patrimoni natural i el paisatgístic com a elements turístics principals i amb més potencialitats de l’àmbit de Ponent. Descobrir aquests espais de la plana permetrà gaudir activament de l’ecoturisme, observar i conèixer la natura i les expressions culturals associades d’una manera respectuosa amb l’entorn, iniciar-se en la ornitologia o cercar un lloc especial per a fer fotografies, segons ha detallat Torrent.

Són, en total, vuit rutes repartides –i algunes d’elles compartides– pel Segrià, les Garrigues, el Pla d’Urgell i l’Urgell. Les rutes són la de l’embassament d’Utxesa, l’aiguabarreig Segre-Cinca, la Vall del riu Corb, la Vall de Vinaixa, la Vall del riu Set, de la Serra-Tossals de Torregrossa, de l’Estany d’Ivars i Vila-sana i d’Agramunt-Castellserà.

Jordi Seró, de l’empresa In-Situ, ha presentat aquestes rutes virtuals finançades amb fons FEDER de la Unió Europea i ha explicat els beneficis que representa per als municipis com una eina per donar a conèixer i posar en valor el seu patrimoni, captar turisme i generar riquesa.

 

Carles Gibert:

Desplaça cap amunt