L’Espluga Calba torna a posar en valor l’oli i el tèxtil

Amb la celebració, el dia 8 de desembre, de la 8a Fira Oleotèxtil, amb l’oli Spelunca i la Cooperativa John-Fil com a referents de la jornada

El diputat Carles Gibert; l’alcalde de l’Espluga Calba, Josep Cunillera; el representant de la Cooperativa Agrària Espluguenca, Ramon Arbós, i el president de la Cooperativa John-Fil, Albert Balsells, han presentat aquest dimecres la 8a Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba, que se celebrarà el dia 8 de desembre.

La fira oleotèxtil és una fira on es donen a conèixer dos sectors característics del municipi; per una banda, l’oli nou de la collita d’aquest any i, per altra banda, amb més de 50 anys d’experiència en fabricació de jerseis, la Cooperativa John-Fil, on hi haurà venda de gènere de punt de la marca STJOR, amb dissenys del televisiu Òscar Dalmau.

Carles Gibert ha volgut posar en valor l’excel·lència dels productes de les dues cooperatives del municipi, tant la qualitat de les peces que es fabriquen a la Cooperativa John-Fil com l’oli que produeix la Cooperativa Agrària. “Dos cooperatives que fan que tiri endavant un municipi com l’Espluga, ocupant gent al territori i mantenint-hi famílies arrelades”.

Tal com ha explicat Ramon Arbós, a la Cooperativa Agrària Espluguenca es podran visitar el molí vell i l’agrobotiga, amb venda d’oli Spelunca, en la seva versió Premium, com a producció integrada, com a oli tradicional, i com a oli de raig, així com altres productes típics de la zona. Arbós també ha recordat que, enguany, amb una producció del 80% respecte d’anteriors campanyes, el preu de la garrafa de cinc litres serà de 28 €.

Tot plegat, amenitzat amb un vermut musical que es farà a la Cooperativa John-Fil i diferents actuacions musicals, per part de la colla de Gegants i Grallers de l’Espluga Calba, i el vermut, a càrrec de l’AMPA de l’Escola Porcel de Cervera de l’Espluga Calba, tal com ha comentat Josep Cunillera, que espera unes 14 parades a l’esplanada de la Cooperativa de l’Oli. La passada edició més de 500 persones van visitar la fira.

Per la seva banda, Albert Balsells ha dit que una jornada com aquesta va molt bé perquè les dues cooperatives comparteixin un dia, que els ajuda a vendre els seus productes i a donar-los més visibilitat. En aquest sentit, ha explicat que el 25% de la producció anual és de marca pròpia.

Paral·lelament, es faran visites guiades i gratuïtes al Castell de l’Espluga, inflables per als més petits, i una exposició de dibuixos dels nens i nenes de l’Escola Porcel de Cervera, del municipi, sobre la temàtica de l’oli i el teixits o gèneres de punt. La jornada s’iniciarà amb un esmorzar popular a la Cooperativa Agrària.


Carles Gibert:

Albert Balsells:
Ramon Arbós:
Josep Cunillera:


Desplaça cap amunt