El vicepresident Verdú dona suport als productors i elaboradors lleidatans en una segona jornada marcada pels tastos i les demostracions culinàries
El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Jordi Verdú, ha visitat aquest dimarts el Gastronomic Forum de Barcelona en la seva segona jornada, des d’on ha posat en valor la qualitat i diversitat dels productes lleidatans que durant tot el certamen es donen a conèixer, i que sumen més d’una trentena.
Verdú ha destacat la tasca de la xarxa Aliments del Territori, que contribueix a “donar visibilitat i suport als nostres productors i elaboradors, que són el cor de la nostra gastronomia i de la identitat lleidatana”, ha explicat. Igualment, ha explicat que “des del Patronat de Promoció Econòmica, treballem perquè les empreses del territori puguin accedir a fires com el Gastronomic Forum, que són una finestra oberta al mercat i una oportunitat perquè els nostres productes arribin cada vegada a més públic i professionals de la gastronomia”.
El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica també ha visitat l’empresa lleidatana MyChef, referent en forns d’última generació i present a més de 50 països, que participa al certamen amb estand propi.
Durant el matí, ha tingut lloc una sessió conjunta entre les diputacions de Lleida, Barcelona i Girona, que ha servit per donar a conèixer el Safrà del Montsec, elaborat a Sant Esteve de la Sarga, entre altres productes del conjunt de Catalunya. Igualment, a les 14 hores, ha tingut lloc una presentació de productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP), en la qual ha participat la DOP Costers del Segre i l’IGP Torró d’Agramunt.
A la tarda, la Diputació ha organitzat una nova sessió al Rebost de Catalunya, on els assistents han pogut degustar aliments de les comarques de l’Alt Urgell, la Noguera, el Segrià i el Solsonès, com ara la mel i els torrons Alemany d’Os de Balaguer, Elixirs de Ponent d’Almacelles, la ratafia del Santuari del Miracle i el Celler del Miracle de Riner.
Darrer dia amb activitats de gran interès
Aquest dimecres, en el darrer dia del Gastronomic Forum, la Diputació de Lleida ha programat activitats dirigides tant a professionals com al públic en general. A les 12 hores, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida oferirà una sessió de tast amb productes de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Segarra i el Pla d’Urgell, amb la participació d’Aigua Pineo d’Estamariu, Huma Slow Broth de la Vall de Boí, Oli Arbequí de Vila-sana, Cal Valls de Vilanova de Bellpuig, Mos de Tros de Vallverd, Càrniques del Pla de Mollerussa, Urgellet de Linyola i Bernau Herbes de Cervera, tot maridat amb vins de la DOP Costers del Segre.
A les 13 hores, es durà a terme un tast d’oli d’oliva verge extra a càrrec de la DOP Les Garrigues i DOP Siurana. Finalment, a les 16.15 h, es farà una última demostració amb productes de l’Alt Urgell, el Pla d’Urgell i la Segarra, que posaran punt final als actes de la Diputació de Lleida al Gastronomic Forum. En concret, hi participaran Cal Tonillo de la Prenyanosa, Embotits Ciervo de Cervera, Formatges Camps del Palau d’Anglesola, Marnuthem de Bell-lloc d’Urgell i Nous Panadés del Poal, amb la col·laboració de Delicadeses del Pla.
Barcelona, 5 de novembre de 2024


