Neix el programa ‘Impulsa’t’, d’acompanyament personalitzat a empreses de recent creació

S’adreça a empresaris individuals, PIMES de sectors tradicionals o innovadores i ‘startups’ per tal que les 20 empreses seleccionades adquireixin les competències i coneixements necessaris per enfortir i consolidar l’empresa

Resulta de la fusió dels programes ‘T’acompanyem’ i ‘Lleida StartUP’, i està finançat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, i del director del Patronat, Ramon Boixadera, ha presentat aquest dilluns en roda de premsa el programa de consolidació empresarial Impulsa’t, adreçat a empreses de recent creació, persones autònomes o PIMES de sectors tradicionals o innovadors i startups, en el qual està previst que participin 20 empreses de la demarcació de Lleida.

El programa té com a objectiu principal fer un acompanyament personalitzat en els processos de consolidació de les empreses (que estiguin en la seva fase inicial, és a dir, amb menys de 5 anys d’activitat empresarial, i que comptin amb un equip promotor compromès), i ha de permetre reforçar el model de negoci, incrementar el nombre de clients, augmentar la facturació i/o aconseguir un posicionament de marca. En definitiva, “un programa que ha de servir de palanca  per reforçar i augmentar el grau de supervivència d’aquestes empreses de recent creació de la demarcació de Lleida”, ha recordat Ramon Boixadera.

Des de la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica es facilita la promoció i el desenvolupament econòmic, empresarial i territorial de les Terres de Lleida, contribuint a la lluita contra el despoblament i a la fixació del talent al territori. Tal com ha destacat Carles Gibert, mitjançant GLOBALLEIDA, es dona suport al petit emprenedor i a la petita i mitjana empresa (PIME) i es dissenyen i s’implementen programes d’actuació per a la seva millora i desenvolupament, des de les fases més inicials fins a empreses que es vulguin consolidar en diferents mercats.

“Impulsa’t és un programa de consolidació empresarial, resultat de la fusió dels programes T’acompanyem i Lleida StartUP desenvolupats des del 2014 per GLOBALLEIDA, en què fins ara han participat un total de 192 empreses del conjunt del territori amb molt bons resultats i amb un èxit de supervivència superior al 95%”, segons ha explicat Joan Talarn.

La metodologia i execució del programa es planteja en dues etapes diferenciades, una dedicada a la consultoria i mentoria (les empreses hauran de preparar un pla de consolidació i dissenyar unes estratègies per impulsar el creixement de l’empresa i millorar l’impacte dels seus productes i serveis al mercat). I l’altra, dedicada a la part de capacitació de l’equip promotor de les empreses, realitzant unes activitats formatives enfocades a les diferents àrees competitives de l’empresa, ja sigui formació en Recursos Humans, màrqueting, pla econòmic i financer i anàlisi de la proposta de valor, entre d’altres.

L’acompanyament el faran una sèrie de consultors i mentors especialitzats en els diferents àmbits empresarials, amb un ensenyament pràctic que permetrà als empresaris adquirir les competències i coneixements necessaris per enfortir i consolidar l’empresa. Està previst que aquest programa, que té una durada de 8 mesos, comenci el proper 16 de maig.

El llançament d’aquest programa coincideix amb una situació econòmica postcovid que ha afectat molt directament alguns sectors vitals de la nostra demarcació territorial; per això, pot arribar a donar una empenta molt rellevant al nostre teixit empresarial.

Desplaça cap amunt