Nova reunió de treball del G10 tècnic, que ha impulsat una cinquantena d’actuacions des de la seva creació

La trobada ha servit per formalitzar el G10 amb un conveni entre les institucions implicades

El G10, l’aliança institucional que impulsa la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, ha celebrat aquesta setmana la vuitena reunió de treball del comitè tècnic, que ha servit per fer balanç del treball col·laboratiu que es duu a terme des de les 10 institucions que en formen part per impulsar una agenda compartida. En concret, des de la creació del G10 l’any 2020, s’han impulsat més d’una cinquantena d’actuacions i s’han mobilitzat més de 17 milions d’euros per avançar en una visió de futur compartida.

La trobada ha servit per formalitzar la figura del G10 a través d’un conveni entre totes les institucions implicades, amb l’objectiu de reforçar la representativitat i regular jurídicament aquest òrgan de govern. Igualment, s’ha abordat la necessitat d’impulsar projectes transformadors a través del Fons de Transició Nuclear, així com el rol de Consell Assessor, en el qual s’integren tots el Consells Comarcals de la demarcació.

Durant la reunió tècnica, també s’ha parlat de la planificació dels centres de Formació Professional 2035 que impulsa l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya i la posada en valor del conjunt de Polígons d’Activitat Econòmica de la demarcació. També s’han posat en valor, entre altres, les noves formacions professionals que s’han incorporat en el Catàleg d’especialitats formatives del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya gràcies al treball del G10 tècnic, com la formació per operaris de plantes de biogàs, que no existia fins a la data.

Algunes de les actuacions del G10 van més enllà del territori lleidatà i han esdevingut iniciatives d’àmbit català, com la posada en marxa del hub de la bioeconomia circular de Catalunya, el BIOHUB CAT, i del Centre d’Innovació Digital del Sector Agroalimentari i Forestal de Catalunya, el CIDAF CAT.

El G10

El G10 és una aliança d’institucions integrada per la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida, les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, PIMEC, COELL, UGT i CCOO.  Totes aquestes institucions treballen conjuntament per fer que la demarcació de Lleida sigui un lloc millor aprofitant la seva bona ubicació, els seus recursos i les seves capacitats. El G10 vol crear una economia verda, sostenible i digitalitzada que sigui justa i competitiva. L’objectiu és enfortir sectors importants i fomentar nous negocis en un entorn adequat, amb les infraestructures i serveis necessaris per millorar el benestar i la prosperitat del territori i les persones que hi viuen. Les 10 institucions també treballen de forma conjunta per atreure més talent a la demarcació, i contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i a la transició ecològica i digital que es promou des d’Europa.

Desplaça cap amunt