Noves tendències alimentàries amb models sostenibles davant l’emergència climàtica

Avui, a UA1 Lleida Ràdio, amb l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell i diputat, Ramon Consola, el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert i la tècnica Núria Esteban i, el CEO d’Organa Espirulina, Joan Solé

Avui a l’espai d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, hem parlat de les noves tendències alimentàries amb models sostenibles davant l’emergència climàtica. Un Projecte en el que participa l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell, entitat sòcia del PECT AgroBioFood b. Ponent, que coordina la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció  Econòmica.

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert i l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Ramon Consola,  han explicat que amb aquest projecte es vol fomentar la presa de consciència en relació amb el repte de millorar la capacitat de resiliència del sector agroalimentari de Lleida, per tal que pugui adaptar-se a les noves tendències alimentàries i als impactes del canvi climàtic en els models productius actuals, esdevenint, alhora, un sector contribuïdor a la descarbonització i a la recuperació i preservació de la biodiversitat.

Per altre banda la tècnica del Patronat, Núria Esteban,  que parlar de l’AgroBioFood Ponent, implica fer referència al concepte dels “projectes d’especialització i competitivitat territorial”, els PECTs  un instrument que permet activar la innovació i especialització intel·ligent del territori, i són, d’alguna manera, la concreció operativa de l’estratègia que es vol desenvolupar, en el nostre cas, a les terres de Lleida.

I també el Joan Solé, CEO d’Organa Espirulina, una de les empreses lleidatanes  que està treballant en base a aquestes tendències alimentàries actuals i que són mitigadores dels efectes del canvi climàtic, ha explicat, com en el seu cas està aplicant les noves tendències de millora de la productivitat, competitivitat i sostenibilitat de la producció primària, mitigadores dels efectes del canvi climàtic i generadores de beneficis socials, econòmics i ambientals més enllà del propi sector agroalimentari.

Programa: UA1 Lleida Ràdio

Scroll to Top