Avui, a Onda Cero i UA1 Lleida Ràdio hem parlat de la proposta  esceno-gastronòmica dissenyada per a la exitosa preestrena de la pel·lícula d’Alcarràs

Ens ho ha explicat l’Alexa Trilla, que juntament amb la Maria Monseny es van encarregar d’idear i dissenyar l’espai i, la directora de l’Institut Escola d’Hoteleria de Lleida Neus Brenuy, i la Maite Culleré, responsable de Bo de Shalom que van fer possible l’elaboració del “Tastet de Lleida” que es va oferir als convidats

Avui, a les emissores Onda Cero i UA1 Lleida Ràdio hem parlat de la multitudinària preestrena de la pel·lícula d’‘Alcarràs’, a la Llotja. Una estrena que divendres i dissabte es convertir en la pel·lícula més vista a Catalunya i la segona a Espanya.

Un esdeveniment organitzat conjuntament per la Diputació de Lleida i la Paeria,  institucions que han donat suport a la pel·lícula ‘Alcarràs’, amb la qual la directora i guionista Carla Simón va guanyar l’Os d’Or a la Berlinale, en un homenatge al món de la pagesia de Ponent.

Per a la celebració d’aquesta preestrena, la plaça de la Llotja de Lleida es va convertir en una explotació agrària amb 700 m2 de catifa verda, més de 500 palots, 4 tractors i altres estris que es poden trobar en qualsevol hort de les nostres contrades.

Una escenografia que només en 2 hores, va passar de ser un hort que a l’inici emulava la matèria primera a, transformar-se en taules amb producte per degustar “Un tastet de Lleida” un menú elaborat conjuntament per l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i BO de Shalom, amb productes cedits de manera desinteressada per productors de les nostres comarques. Un muntatge esceno-gastronòmic dissenyat per Alexa Trilla de l’empresa Archicookture, i Maria Monseny de Rawscenography.

Al centre de la Plaça, els assistents van trobar sis plaques solars simulades, conformades a partir de petits obsequis platejats disposats en retícula que homenatjaven la proposta de Carla Simón. Unes Pressànies o un petit confit composat per tres capes: el cor de prèssec, una capa de xocolata verda i una de xocolata negra, guardat dins un embalatge de plata i que va elaborar l’almenarenc Ivan Pascual. Un present de record de la preestrena que el públic es va poder emportar.

Programa Onda Cero

Programa UA1 Lleida Ràdio

Scroll to Top