Noves tendències alimentàries amb models sostenibles a Lleida Tv – “A Diari”

El passat dia 7 d’abril, la Diputació de Lleida va estar present en el Programa A Diari de Tv Lleida, presentant el PECT AgroBioFood b. Ponent com a projecte impulsor de la capacitat de resiliència del sector agroalimentari i motor per donar resposta a grans reptes i noves oportunitats resultants d’aquests.

Acompanyats del xef i propietari del restaurant La Boscana (1 estrella Michelin) i Jaon Solé, CEO d’Organa Espirulina, el vicepresident i Diputat del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, va exposar com des de la Diputació de Lleida, i emmarcat en aquest projecte general de la Transformació Econòmica, es porta a terme la coordinació de dos Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial, projectes que es troben cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea i per la Generalitat de Catalunya, dins el marc del Programa FEDER de Catalunya 2014-2020.

D’una banda el Green&Circular, i de l’altra, l’AgroBioFood Ponent, del que l’Ajuntament de Bell-lloc n’és entitat sòcia i beneficiaria. És important també anomenar al Green&Circular ja que va néixer de la mà de l’AgroBioFood, són complementaris i tots dos s’encaixen en la visió compartida de futur basada en el reequilibri social i territorial, que requereix d’una col·laboració de tots els agents del territori per dur a terme la transformació de les terres de Lleida amb una base innovadora, justa i intel·ligent. La Diputació de Lleida ha tingut sempre com un dels seus objectius principals el de contribuir al desenvolupament socioeconòmic de les comarques de Lleida i, en aquest sentit, la promoció de l’esperit empresarial s’ha erigit com una de les eines més importants per a la creació d’empreses, ocupació i riquesa, en coordinació amb consells comarcals, ajuntaments, agents socials i econòmics, i altres entitats i administracions.

El Xef, Joel Castanyé, va parlar de les noves tendències de millora de la productivitat, competitivitat i sostenibilitat de la producció primària, mitigadores dels efectes del canvi climàtic i generadores de beneficis socials, econòmics i ambientals més enllà del propi sector agroalimentari.

Mentre que Joan Solé, va exposar la importància del superaliment (espirulina) i com la seva producció és mitigadora dels efectes del canvi climàtic.

_