“Noves tendències alimentàries amb models sostenibles davant l’emergència climàtica” a UA1 Lleida

El passat dimarts dia 14 de desembre a l’espai d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida d’UA1 Lleida, l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell i diputat, Ramon Consola, el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, el CEO d’Organa Espirulina, Joan Solé la tècnica Núria Esteban en representació de la coordinació del Projecte AgroBioFood b. Ponent van intervenir per parlar de les noves tendències alimentàries.

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert i l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Ramon Consola, van explicar que amb aquest projecte es busca fomentar la presa de consciència en relació amb el repte de millorar la capacitat de resiliència del sector agroalimentari de Lleida, per tal que pugui adaptar-se a les noves tendències alimentàries i als impactes del canvi climàtic en els models productius actuals, esdevenint, alhora, un sector contribuïdor a la descarbonització i a la recuperació i preservació de la biodiversitat.

Per altra banda, la tècnica del Patronat de Promoció Econòmica, Núria Esteban, que va intervenir com a representant de la coordinació del Projecte AgroBioFood b. Ponent, va destacar que es tracta d’un “projectes d’especialització i competitivitat territorial”, que com a PECTs són l’instrument que permet activar la innovació i especialització intel·ligent del territori, i, d’alguna manera, representen la concreció operativa de l’estratègia que es vol desenvolupar, en el nostre cas, a les terres de Lleida.

Joan Solé, CEO d’Organa Espirulina, una de les empreses lleidatanes que està treballant d’acord amb aquestes tendències alimentàries actuals, va exposar com en el seu cas i a través del seu model de negoci, està aplicant les noves tendències de millora de la productivitat, competitivitat i sostenibilitat de la producció primària, alhora mitigadores dels efectes del canvi climàtic i generadores de beneficis socials, econòmics i ambientals més enllà del mateix sector agroalimentari.

La participació d’aquests representa un exemple de la col·laboració publico-privada que vol fer partícep a la ciutadania dels canvis i transformacions en el territori a través del Projecte de la Transformació de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.

_