POCTEFA

Prometheus

Festes Del foc dels solsticis als Pirineus

Contacte: catedrapirineus@udl.cat / promocioeconomica@diputaciolleida.cat

I la web del projecte: prometheuspoctefa.eu


Partenariat

Líder del projecte

Universitat de Lleida

Socis

Universitat de Barcelona

Universitat de Perpignan

CIRDOC ( Institut Occitan de Cultura)

Generalitat de Catalunya- Departament de Cultura

Govern d’Andorra

Conselh Generau d’Aran

Patronat de Promoció Econòmica – Diputació de Lleida

L’1 de desembre de 2015, la UNESCO va incorporar a la llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat les “Festes del Solstici d’estiu als Pirineus.”

Aquest reconeixement afecta 63 pobles, d’ Andorra, França i Espanya.

La iniciativa va sorgir dels propis portadors de la festa i es va materialitzar en un candidatura presentada per l’Estat Andorrà juntament amb l’Estat espanyol i francès.

Prometheus sorgeix a propòsit d’aquest reconeixement i pretén capitalitzar-lo mitjançant la innovació transfronterera realitzada en el sí de les universitat i centres d’investigació.

Objectiu General

Transferir el coneixement generat en el procés d’investigació universitària al voltant de les Festes del Foc dels Solsticis als Pirineus a la societat, mitjançant productes formatius i divulgatius, destinats a institucions públiques, associacions i empreses del sector cultural del territori transfronterer.

Objectius específics

Estendre el potencial I+D+I de les universitats del territori i centres d’investigació en referència a les Festes del Foc en forma d’oferta educativa i recursos pedagògics.

Oferir plataformes virtuals i activitats divulgatives que puguin ser emprades per institucions, empreses i associacions de l’àmbit cultural i particular.

Mitjançant les següents accions:

Pressupost detallat per socis

Resultat esperats

Els resultats del projecte Prometheus seran productes formatius i divulgatius destinats a associacions i empreses del sector cultural, així com a institucions educatives públiques i privades dels Pirineus.

Desplaça cap amunt