L’Associació Vinícola Catalana convoca la desena edició dels Premis CARTAVÍ

El diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, ha presidit l’acte d’obertura d’aquesta edició, que vol  potenciar el consum i el coneixement del vi català entre consumidors, restauradors i sommeliers

Aquest matí, el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha presentat la desena edició dels Premis CARTAVÍ, que tenen com a objectiu fomentar la presència dels vins a les cartes dels restaurants catalans, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes.

Els premis CARTAVÍ es duen a terme biennalment i estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana (AVC). En aquesta desena edició, l’organització pretén, a més, potenciar el consum i coneixement del vi català entre consumidors, restauradors i sommeliers.

Carles Gibert, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa, “per poder donar a conèixer a través d’aquesta carta tot el mostrari de vins que tenim aquí a Catalunya amb les diferents denominacions d’origen, un element primordial per poder vendre no tan sols aquest producte sinó també aquest paisatge i aquest territori al sector de la restauració”.

En aquest sentit, Gibert ha recordat que tant el sector agrícola com el sector de la restauració, i més concretament el del vi, s’han vist molt afectats per la pandèmia. “Per aquesta raó, l’edició d’enguany dels premis CARTAVÍ té un doble objectiu: posar en valor la sostenibilitat, la digitalització i la venda online d’aquest producte KM-0 i, al mateix temps, fer una aposta decidida per consumir vins de tot Catalunya de les diferents DO, posant més èmfasi als vins de casa nostra, com és la DO Costers del Segre”.

Valentí Roqueta, president de l’AVC, ha explicat la importància d’aquests premis, ja que considera que els restaurants són els que marquen la tendència en el consum de vins i, alhora, es converteixen en ambaixadors dels nostres productes. “Quan elaborem un vi, a banda de l’esforç i la il·lusió per crear un producte únic, volem recrear la historia, el reflex d’un temps, d’una zona, d’un clima i d’una manera de fer. Una carta de vins expressa realment aquest sentiment i aquesta vocació”.

La presentació de la 10a edició dels premis CARTAVÍ ha tingut lloc aquest matí a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. També hi han assistit el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné; el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau;  el cap de Servei de Secretària de l’INCAVI, Xavier Agell, i l’editor de la revista Cuina, Gerard Birbe.

A més, en el decurs de l’acte també ha tingut lloc el col·loqui ‘Com fer una bona carta de vins’, a càrrec del xef del restaurant La Boscana, Joel Castanyé, i el vicepresident de l’Associació Catalana de Sommeliers per Lleida, Sergi Castro.

 Desena edició dels Premis CARTAVÍ

Durant el mes de juliol, l’Associació Vinícola, en col·laboració amb les denominacions d’origen i diferents entitats vinculades a la restauració, a la sommelieria i el turisme portaran a terme diferents presentacions dels premis CARTAVÍ al territori català. En concret, a Manresa, Tarragona, Lleida i Girona. Durant aquestes presentacions, un restaurant de la zona, guanyador d’un premi CARTAVÍ i un sommelier establiran un diàleg per saber com ha de ser una bona carta de vins per tal que resulti atractiva i efectiva.

Durant el mes de novembre, el jurat es reunirà per valorar les cartes de vins rebudes durant el mesos de juny a octubre, període en què es poden enviar les cartes. El Premis CARTAVÍ es lliuraran el primer trimestre de l’any 2022.

Els restaurants que vulguin optar a un Premi CARTAVÍ poden presentar la seva carta de vins des d’avui i fins al dia 30 de setembre.

 

Desplaça cap amunt