Presència de la Diputació de Lleida al Bizbarcelona 2022 amb el programa Reempresa

Els dies 9 i 10 de novembre s’ha celebrat el Bizbarcelona, el saló de l’emprenedoria i l’empresa centrat en aquesta edició en potenciar les oportunitats empresarials i laborals

Els tècnics de promoció econòmica del territori han participat en les activitats i conferències organitzades pel Centre de Reempresa de Catalunya amb l’objectiu d’ajudar a comprar o vendre empreses sense haver de partir de zero

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha estat present, amb el Centre de Reempresa de Catalunya, al Bizbarcelona 2022, el saló de l’emprenedoria i l’empresa, que ha tingut lloc per cinquè any consecutiu al Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona els dies 9 i 10 de novembre.

Els tècnics del territori han participat a les activitats i conferències organitzades pel Centre de Reempresa de Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer les últimes novetats del programa, presentar els resultats del 2021 i acostar al públic assistent les facilitats i opcions d’emprendre, vendre o fer créixer un negoci en funcionament.

Durant aquests dos dies, la sala Impulsa i la sala Workshop 1 del Bizbarcelona han acollit xerrades organitzades per Reempresa sobre recerca de finançament, valoració d’empreses o sobre les facilitats de comprar una empresa i no haver-la de crear des de zero. L’objectiu d’aquestes activitats ha estat apropar la compravenda de negocis als emprenedors i emprenedores com una opció viable per emprendre. En aquesta edició, en el marc del programa HelpEmpresa, ha tingut lloc una conferència sobre resiliència empresarial amb l’objectiu de donar eines a les pimes per ser més fortes davant dels canvis i les crisis.

Tanmateix, a més de les diferents conferències, una vintena de negocis s’han donat cita en l’espai Matching, preparat perquè persones amb ganes d’engegar un negoci puguin fer-ho a través d’una empresa que ja està en funcionament sense haver de partir de zero.

En concret, dos dels negocis lleidatans que s’han promocionat en aquest espai de Machings són: una residència geriàtrica i centre de dia amb més de 10 anys de trajectòria, ubicada a la comarca del Segrià, que se cedeix per jubilació, i un
hostal-restaurant, amb més de 130 anys d’història i ubicat en un municipi de la Segarra, que també se cedeix per jubilació.

El Patronat de Promoció Econòmica, seguint amb l’impuls que ha de tenir la demarcació de Lleida perquè esdevingui un territori competitiu, sostenible i que posi en valor els seus recursos, i així atreure població i talent, des del 2017 dona suport al Programa ‘Reempresa’ de Catalunya, mitjançant la implantació del marketplace de Reempresa amb 13 punts d’atenció al territori impulsats per GLOBALLEIDA i la participació de les àrees de promoció econòmica dels diferents consells comarcals, desenvolupant el treball en xarxa.

Des del 2017, els resultats a la província de Lleida han estat de 209 casos d’èxit, que han suposat salvaguardar 454 llocs de treball directes, amb una inversió induïda de 5,6 milions d’euros, amb l’atenció, anàlisi i publicació de 538 ofertes de cessió i l’atenció i acompanyament a 755 projectes de reemprenedoria.

Pel que fa als resultats a la demarcació de Lleida, el 2021 van sumar 27 casos d’èxit, amb una inversió induïda de més de 500.000 € i 49 llocs de treball directes salvats. Un programa que ha generat l’atenció, anàlisi i publicació de 42 ofertes de cessió i l’atenció i acompanyament a 54 persones reemprenedores.


Desplaça cap amunt