Presentació de la Guia del Consell de Família de la UdL

Un acte que ha comptat amb la participació del director del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera

Ahir, a l’auditori de l’Edifici Transfronterer de la Universitat de Lleida, es va presentar, la Guia del Consell de Família de la UdL, una guia adreçada a les empreses familiars, dedicada al Consell de Família.

Aquesta guia per a les empreses familiars dedicada al Consell de Família és fruit de la col·laboració entre l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar (ASCEF) i les càtedres d’empresa familiar de les universitats catalanes, pertanyents a la Xarxa de Càtedres de l’Institut de l’empresa familiar. Aquesta xarxa, la més gran al món en aquesta disciplina, la componen 39 càtedres en què treballen 200 professors universitaris que formen una mitjana de 2.000 alumnes a l’any a tot Espanya.

Es dona un ampli consens entre experts i famílies empresàries sobre la importància que té ordenar la relació de la família amb l’empresa i com, per assolir aquest objectiu, és important utilitzar òrgans de govern familiar que generin dinàmiques constructives i sostenibles dins de la família i amb relació a l’empresa. L’experiència mostra que l’eina més comú per assolir aquest objectiu és crear formalment un Consell de Família.

L’objectiu d’aquesta guia és facilitar la construcció d’entorns de confiança i ajudar a la formalització d’aquesta eina tan específica i, tan necessària de l’empresa familiar: el Consell de Família.

La lectura, així com la quantitat de casos pràctics que inclou, permetran a moltes empreses familiars valorar la importància de disposar d’un Consell de Família operatiu i eficient i, arribat el moment, fer els passos necessaris per constituir-lo amb confiança i coneixement.

La benvinguda als assistents, ha estat a càrrec del Director de la Càtedra d’EF de la UdL, José Luis Gallizo. L’acte també ha comptat amb la participació del director del Patronat de Promoció Econòmica, Ramon Boixadera i, del president d’ASCEF , Amadeu Jori. Per acabar la cloenda ha estat a càrrec de Marc Ceron, President de l’Empresa Familiar de Lleida.Desplaça cap amunt