Prop de 800 alumnes d’instituts del territori participaran en el programa “Fem sectors” de la COELL

L’acció compta amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida

Una sessió de treball col·laborativa i creativa entre els agents que hi participen ha obert avui les activitats d’aquesta nova edició

Al voltant de 800 alumnes de 4t d’ESO i cicles formatius de nou instituts del territori participaran en la segona edició del programa “Fem sectors” de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), que compta amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Les accions d’enguany s’han obert avui amb una sessió de treball col·laborativa i creativa entre representants del teixit empresarial, de les administracions, del món de l’educació, i del col·lectiu de mares i pares d’alumnes. Durant la jornada, s’ha treballat principalment la manera de fer arribar el missatge a aquest públic jove que els oficis són i poden ser una oportunitat laboral i de futur.

El president de la COELL, Josep Maria Gardeñes, ha destacat en la inauguració d’aquesta nova edició del “Fem sectors” que les dades de l’estudi de l’any anterior van ser molt reveladores. “Els joves tenen un gran desconeixement dels sectors productius mentre que, paral·lelament, les empreses tenen dificultats per cobrir llocs de treball amb perfils qualificats”, ha afirmat. Gardeñes ha manifestat que “cal que les administracions, les empreses i l’educació treballem junts perquè l’oferta formativa sigui atractiva per al joves i d’acord amb el mercat laboral”.

Per la seva part, el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, ha explicat que aquest projecte suposa una eina molt important per donar a conèixer i posar en valor les oportunitats laborals que els sectors professionals de Lleida poden oferir als joves, així com acostar la Formació Professional  a la realitat i necessitats de les empreses del territori. “Acostar administració, empresa i formació és un dels eixos fonamentals per al desenvolupament econòmic del país” i aquest és un dels objectius amb els que treballa la Diputació de Lleida per retenir el talen i fitxar la població al territori.

També ha destacat que l’entorn laboral amb el que es trobaran els joves serà molt diferent a l’actual, ja que estem en un procés obligat i necessari de transformació i que seran precisament aquests joves que s’estan formant, els que hauran de ser el motor  d’aquests canvis cap a un sistema econòmic més dinàmic i altament digitalitzat.

L’acció “Inspira’t, (in)format. Fem sectors. Joves i oficis, noves oportunitats de futur”, que s’emmarca en l’Agenda compartida per a la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, es portarà a terme a l’IES Guindàvols, l’IES Maria Rúbies, l’INS Torre Vicens, l’IES Caparrella, l’IES Torre Queralt, l’IES Ronda, l’INS Castell dels Templers, l’IES Escola del Treball i l’ IES de Tremp.

El seu objectiu és dignificar i millorar la visió dels oficis professionals entre joves i famílies, i donar a conèixer les oportunitats laborals dels sectors productius al territori, a través de xerrades, visites a les empreses i centres de treball, sessions de treball amb els i les joves.

Desplaça cap amunt