La Diputació refunda GlobaLleida dins el Patronat de Promoció Econòmica per contribuir a la “transformació” de Ponent

Mercolleida ha acollit la presentació d’un projecte que canviarà de seu, impulsarà nous programes, crearà una oficina de captació d’inversions i tindrà un Consell Consultiu amb representants de tots els sectors

Talarn diu que la xarxa de 13 centres d’empresa i innovació (CEI) existents a les comarques servirà per posar al servei del món local la capacitat d’influència i assessorament de GlobaLleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dilluns en la roda de premsa per informar sobre el futur de GlobaLleida, que ha tingut lloc al Saló de la Llotja de Mercolleida.

Talarn ha estat acompanyat per Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, i per Ramon Roca, president de GlobaLleida, i també hi han assistit Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i Paco Cerdà, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de la Paeria, entre d’altres.

El president de la Diputació ha ofert detalls de la refundació de GlobaLleida, un organisme que va néixer arran de la crisi econòmica del 2008 i que, a partir d’aquest 1 de juliol, passarà a integrar-se en el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida per tal de “contribuir de la manera més eficient i eficaç a l’ambiciós projecte de transformació econòmica de les Terres de Lleida”.

Sobre aquesta integració de la marca GlobaLleida en la Diputació de Lleida, el president ha dit que suposa integrar “l’experiència d’aquests anys per ajudar a la creació d’un ens sòlid i amb capacitat financera per tirar endavant els projectes que el territori consideri necessaris”.

La refundació suposa també integrar el personal de la Diputació que fins ara estava adscrit a aquest ens per tal de guanyar en agilitat administrativa a l’hora de prendre les millors decisions per al teixit productiu. D’una banda, per “ajudar a fixar la població en un territori pròsper i sostenible”, i de l’altra, per estendre “la seva capacitat d’influència i assessorament al món local i econòmic del nostre territori a través de la xarxa dels 13 centres d’empresa i innovació, els CEI, existents a les comarques”.

Talarn ha detallat, en aquest sentit, que cada CEI disposarà d’una Oficina GlobalLleida, que oferirà a les comarques el catàleg de serveis i programes de GlobaLleida per tal de poder implementar-los a escala local. Cada CEI disposarà d’una persona tècnica que farà d’enllaç amb les oficines centrals de GlobaLleida a la capital del Segrià.

La refundació suposa també un canvi de seu, amb la qual cosa GlobaLleida es traslladarà a partir de l’1 de juliol a unes dependències de la Diputació de Lleida molt properes i connectades amb les del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Entre les atribucions que tindrà el nou ens, hi figuren la de potenciar programes propis, com són el ‘T’acompanyem’, el ‘Lleida start-up’ i el ‘Programa Enforma’, així com la formació als tècnics del món local en matèria de promoció econòmica i desenvolupament local. De la mateixa manera, es crearan programes nous, com són un programa de creixement d’empreses (destinat a empreses amb 5 anys o més d’antiguitat); es faran trobades de networking (entre empresaris i/o emprenedors del territori en diferents eixos temàtics); i es posarà a disposició del territori un observatori socioeconòmic per facilitar dades de la situació de la demarcació de Lleida en aquest àmbit.

Talarn també ha avançat que, dins l’esperit de refundació de GlobaLleida, es vol crear una Oficina de captació d’inversions en la qual tingui un paper destacat la Cambra de Comerç de Lleida i que pugui comptar amb la participació de tots els membres del G6 (Diputació, Generalitat, Paeria de Lleida, Universitat de Lleida i les cambres de comerç de Lleida i Tàrrega).

Finalment, el president de la Diputació ha anunciat que GlobaLleida tindrà un Consell Consultiu per a la Transformació Econòmica, amb participació del món empresarial i financer, però també de l’àmbit de les humanitats, per tal de “disposar d’una mirada de 360 graus de la realitat econòmica de les nostres terres”.

Per la seva part, Miquel Pueyo ha destacat “l’alineament de totes les institucions del territori”, una cooperació que, en el context actual, és “més important que mai”. L’alcalde ha remarcat que a partir de l’1 de juliol “no desapareix res”, sinó que es fa “una transformació” que es traduirà en una redistribució de personal i de serveis de promoció econòmica “basada en un nou model de gestió i de cogovernança que creiem honestament que serà més eficient i més útil per a la ciutadania que el model integrat” que durant uns anys es va aplicar.

Joan Talarn:


Joan Talarn – Xarxa CEI:

Miquel Pueyo:
Desplaça cap amunt