Restauració del calabós ubicat dins l’antic Palau dels ducs d’Alba a Castelló de Farfanya

La Diputació de Lleida iniciarà el projecte de conservació de l’interior del calabós ubicat dins de l’antic Palau dels ducs d’Alba, així com la restauració de la font monumental i de la campana de balanceig de l’església de Sant Miquel, dins del projecte “Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni”, cofinançat pel fons FEDER, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Castelló de Farfanya, que compta amb un import d’adjudicació de 40.795,09 €.

L’objectiu principal de l’actuació se centra en les cambres pertanyents a l’àmbit de l’antiga presó de la casa d’Alba, un dels monuments més rellevants del municipi, on hi ha gravats i pintures d’alt valor històric.
Pel que fa a la font monumental, cal destacar que, en estar a l’aire lliure, s’ha deteriorat per les inclemències climàtiques i els actes de vandalisme, de forma que cal fer-hi una actuació per a la restauració dels elements escultòrics.
Quant a la campana de balanceig de Sant Miquel, la seva reparació i restauració és important per tal de recuperar el so de les hores tant per a la pregària com per ubicar els visitants en el temps.

 

Desplaça cap amunt