Suport a set municipis lleidatans que organitzen la 10a campanya ‘Compra i guanya’ de dinamització comercial i territorial

Balaguer, Cervera, Cervià de les Garrigues, Juneda, les Borges Blanques, Lleida i Tremp organitzen la 10a campanya que organitza la Xarxa de Barris Antics amb Projectes que es fa al llarg del mes d’octubre

Durant tot el mes d’octubre els municipis de Balaguer, Cervera, Cervià de les Garrigues, Juneda, les Borges Blanques, Lleida i Tremp organitzen la 10a campanya conjunta de dinamització comercial i territorial de la Xarxa de Barris Antics amb Projectes que aglutina 31 municipis de tot Catalunya, i que tenen el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

L’objectiu és treballar en xarxa i de forma col·laborativa per dur a terme accions conjuntes en el marc de la promoció del petit comerç –àmpliament estès per tot el territori català com a model econòmic tradicional i familiar– i ensenyar i explicar la riquesa cultural i patrimonial de cadascun dels 31 municipis participants.

La campanya reparteix premis, de 2.784 € per barri, entre els compradors i també entre els comerços participants.

Els representants públics de cada municipi lleidatà han valorat molt positivament la campanya. Així, la regidora de Consum, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Lleida, Marta Gispert, ha dit que “la dinamització que ens facilita la campanya ‘Compra i guanya’ ens serveix per posar en valor el comerç singular i de proximitat dels barris del Centre Històric i Magraners. A més de ser una acció de dinamització turística, gastronòmica i patrimonial de la ciutat de Lleida”.

Per la seva banda, Ester Guarné, regidora de Promoció Econòmica i Ocupació de la Paeria de Balaguer, ha explicat que “el que valorem més d’aquesta campanya és el fet de treballar conjuntament entre els municipis i crear un model de ciutat que incentiva el comerç de proximitat”. En aquest mateix sentit s’ha manifestat Mercè Carulla, regidora de Cultura, Promoció Econòmica i Turisme de Cervera, que ha dit que “formar part de la campanya ‘Compra i guanya’ ens permet dinamitzar el comerç de la ciutat i posar en valor el nostre patrimoni cultural”.

En tots els casos, la promoció comercial és l’objectiu bàsic, tal com comenta Anna Ritz, regidora de Promoció Local de l’Ajuntament de Tremp. “Aquest any més que mai, ‘Compra i guanya’ ha de ser una oportunitat per posar en valor el nostre model de comerç i animar tothom a entrar a les botigues de Tremp i, si a més difonem el patrimoni cultural i paisatgístic de casa nostra, és la campanya ideal”, ha assenyalat. En la mateixa línia es troba la valoració feta pel regidor de Promoció Econòmica de les Borges Blanques, Jordi Ribalta, recordant que “una vegada més, les Borges Blanques participa en la campanya ‘Compra i guanya’, perquè creiem en el nostre comerç de proximitat que ens ajuda a dinamitzar el nostre municipi i els barris antics de totes les poblacions participants en la campanya”.

També s’han mostrat molt esperançats amb la campanya l’alcaldessa de Cervià de les Garrigues, Mercè Rubió, que ha dit que “esperem potenciar els visitants al nostre municipi per tal d’incentivar el turisme, i així afavorir els nostres establiments”, i l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, que ha comentat que “al municipi de Juneda la campanya ‘Compra i guanya’ li ofereix l’oportunitat de dinamitzar el comerç i els serveis de la vila en la seva primera part i en la segona part, ens serveix d’aparador arreu del territori català, ja que donem a conèixer als guanyadors la nostra gastronomia, les nostres tradicions, el nostre patrimoni i la nostra cultura”.

Per la seva banda, el diputat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, ha posat en valor la realització d’accions de dinamització del sector comercial de la demarcació. “Tot i les dificultats, molts dels nostres comerços s’han transformat per adaptar-se a la nova realitat i és important que disposin de mecanismes per donar-se a conèixer, com la campanya ‘Tinc sort de tenir-te a prop’ i aquesta de ‘Compra i guanya’”.

Scroll to Top